INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Hoće li toranj u Pekingu ipak biti dovršen?

26.08.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Zgrada kineske televizije CCTV-a u kojoj je predviđen i hotel, a koji je u potpunosti izgoreo pre zvaničnog otvaranja početkom 2009. godine, možda će ipak biti spasen. Trenutno se uklanjaju čelični fasadni delovi dok je betonska konstrukcija izgleda ostala u dobrom stanju.

Arhitekta Ole Scheeren koji je ovu zgradu projektovao zajedno sa kolegom Rem Koolhaas-om, rekao je da veruje da zgrada može biti spasena.

Uklanjanje ukrasnih i svih čeličnih delova koje je uništila vatra za sada se odvija nezavisno od sudbine koja će zadesiti celu zgradu. Prve pretpostavke jesu da će betonska konstrukcija moći da bude zadržana i rekonstruisana.

Nema još nikakvih informacija o tome koliko dugo bi rekonstrukcija mogla da traje, ali se nagađa da će to biti skoro onoliko vremena koliko je trebalo da zgrada bude podignuta i skoro završena.

Zgrada je izgorela u danima posle kineske Nove godine početkom prošle godine. Tada je zalutala petarda-raketa upalila novu zgradu a kineski zvanični mediji ignorisali su veliku buktinju u centru grada. Broj osuđenih za incident do danas se popeo na 29 ljudi.

O celom događaju pisali smo u vreme dešavanja incidenta i možete pročitati više detaljana linku:

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;