INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U okviru Kliničkog centra gradiće se zgrada za Magnetni nož

04.04.2024. | eKapija

Univerzitetski klinički centar Srbije (KCS) ulazi u novu fazu razvoja sa planom izgradnje Centra za radiologiju i Centra stereotaksičnu radiohirurgiju i radioterapiju - MR LINAK, poznatijeg kao Magnetni nož. Tender vredan 9 miliona dinara obuhvata izradu projektno-tehničke dokumentacije za budući objekat koji će se prostirati na 2.200 kvadratnih metara unutar zdravstvenog kompleksa KCS u Beogradu.

Bolnica

Ilustracija (Foto: PIxabay)

MR LINAK (Magnetni nož) biće smešten pored postojećeg objekta X-NOŽA i povezan s njim toplom vezom, a naspram njih je objekat Gama noža, navodi portal eKapija.

U novoj zgradi biće instalirana najsavremenija oprema, uključujući linearni akcelerator MR Linac, magnetnu rezonancu (MRI) i kompjuterizovanu tomografiju (CT), uz sve potrebne tehničke i tehnološke uslove za njihovo efikasno funkcionisanje.

Pored medicinskih uređaja, planirane su i prateće prostorije koje obuhvataju lekarske ordinacije, ambulante, prostorije za pripremu pacijenata, sanitarne prostorije, čekaonice, svlačionice, kao i tehničke i mašinske prostorije. Svi aparati biće smešteni u suterenu, dok će se na gornjim spratovima nalaziti lekarske ordinacije, konferencijski i trening centar, kao i nemedicinske prostorije.

Kako eKapija piše, projekat je već prošao fazu izrade tehničke dokumentacije za dobijanje lokacijskih uslova, ali su zbog promenjenih prioriteta usled pandemije COVID-19, ti uslovi istekli. Sada je fokus na pripremi Urbanističkog projekta i Idejnog rešenja za dobijanje novih lokacijskih uslova, kao i na planiranju buduće gradnje.

Rok za prijavu na tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije je 16. april.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;