INFONET-468X60-BANNER

U okviru Kliničkog centra gradiće se zgrada za Magnetni nož

04.04.2024. | eKapija

Univerzitetski klinički centar Srbije (KCS) ulazi u novu fazu razvoja sa planom izgradnje Centra za radiologiju i Centra stereotaksičnu radiohirurgiju i radioterapiju - MR LINAK, poznatijeg kao Magnetni nož. Tender vredan 9 miliona dinara obuhvata izradu projektno-tehničke dokumentacije za budući objekat koji će se prostirati na 2.200 kvadratnih metara unutar zdravstvenog kompleksa KCS u Beogradu.

Bolnica

Ilustracija (Foto: PIxabay)

MR LINAK (Magnetni nož) biće smešten pored postojećeg objekta X-NOŽA i povezan s njim toplom vezom, a naspram njih je objekat Gama noža, navodi portal eKapija.

U novoj zgradi biće instalirana najsavremenija oprema, uključujući linearni akcelerator MR Linac, magnetnu rezonancu (MRI) i kompjuterizovanu tomografiju (CT), uz sve potrebne tehničke i tehnološke uslove za njihovo efikasno funkcionisanje.

Pored medicinskih uređaja, planirane su i prateće prostorije koje obuhvataju lekarske ordinacije, ambulante, prostorije za pripremu pacijenata, sanitarne prostorije, čekaonice, svlačionice, kao i tehničke i mašinske prostorije. Svi aparati biće smešteni u suterenu, dok će se na gornjim spratovima nalaziti lekarske ordinacije, konferencijski i trening centar, kao i nemedicinske prostorije.

Kako eKapija piše, projekat je već prošao fazu izrade tehničke dokumentacije za dobijanje lokacijskih uslova, ali su zbog promenjenih prioriteta usled pandemije COVID-19, ti uslovi istekli. Sada je fokus na pripremi Urbanističkog projekta i Idejnog rešenja za dobijanje novih lokacijskih uslova, kao i na planiranju buduće gradnje.

Rok za prijavu na tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije je 16. april.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;