INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ugovorena praksa za studente u Ministarstvu građevinarstva i kompanijama iz ovog resora

25.01.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Goran Vesič, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, i dеkan Fakultеta tеhničkih nauka Univеrzitеta u Novom Sadu prof. dr Boris Dumnić juče su potpisali Sporazum o saradnji. Ovaj sporazum omogućava studentima FTN-a da steknu iskustvo kroz stručnu praksu u Ministarstvu i preduzećima u ovom resoru, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Građevinci

Ilustracija (Foto: Depositphotos)

Ministar Vesić je izrazio zadovoljstvo ovom saradnjom, naglašavajući da je Ministarstvo, koje vodi brojne infrastrukturne projekte, idealno mesto za sticanje praktičnog znanja. Studenti će imati priliku da učestvuju u realizaciji velikih projekata, što će im koristiti u budućoj karijeri. Takođe, studenti iz Novog Sada će imati dodatnu pogodnost - besplatne karte za brzi voz Soko za putovanje u Beograd.

Periodični konkursi za praksu u Ministarstvu i određenim preduzećima nude nadoknadu od 14.000 dinara mesečno. Do sada je kroz nekoliko ciklusa prakse prošlo više od 100 studenata. Vesić je takođe najavio nove prilike za praksu u inostranstvu, uključujući i Kinu gde će studenti moći da uče o realizaciji velikih infrastrukturnih projekata.

Dekan Dumnić je istakao važnost ovog sporazuma za Fakultet tehničkih nauka, naglašavajući da pruža studentima priliku da se direktno uključe u ključne infrastrukturne projekte u Srbiji. Ovo partnerstvo je od velikog značaja za obrazovni sistem, posebno u kontekstu brzih promena na tržištu znanja i obrazovanja.

Ministar Vesić je pozvao studente da se prijave na praksu, ističući da je kontinuirano učenje ključ uspeha u tehničkim naukama. Prema njegovim rečima, u roku od mеsеc će biti objavljen novi poziv za oko 15 studеnata.

Sporazum između Ministarstva i FTN-a predstavlja važan korak u razvoju obrazovnog sistema Srbije i pruža studentima neophodno praktično iskustvo za njihovu buduću karijeru.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;