INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ugovorena praksa za studente u Ministarstvu građevinarstva i kompanijama iz ovog resora

25.01.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Goran Vesič, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, i dеkan Fakultеta tеhničkih nauka Univеrzitеta u Novom Sadu prof. dr Boris Dumnić juče su potpisali Sporazum o saradnji. Ovaj sporazum omogućava studentima FTN-a da steknu iskustvo kroz stručnu praksu u Ministarstvu i preduzećima u ovom resoru, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Građevinci

Ilustracija (Foto: Depositphotos)

Ministar Vesić je izrazio zadovoljstvo ovom saradnjom, naglašavajući da je Ministarstvo, koje vodi brojne infrastrukturne projekte, idealno mesto za sticanje praktičnog znanja. Studenti će imati priliku da učestvuju u realizaciji velikih projekata, što će im koristiti u budućoj karijeri. Takođe, studenti iz Novog Sada će imati dodatnu pogodnost - besplatne karte za brzi voz Soko za putovanje u Beograd.

Periodični konkursi za praksu u Ministarstvu i određenim preduzećima nude nadoknadu od 14.000 dinara mesečno. Do sada je kroz nekoliko ciklusa prakse prošlo više od 100 studenata. Vesić je takođe najavio nove prilike za praksu u inostranstvu, uključujući i Kinu gde će studenti moći da uče o realizaciji velikih infrastrukturnih projekata.

Dekan Dumnić je istakao važnost ovog sporazuma za Fakultet tehničkih nauka, naglašavajući da pruža studentima priliku da se direktno uključe u ključne infrastrukturne projekte u Srbiji. Ovo partnerstvo je od velikog značaja za obrazovni sistem, posebno u kontekstu brzih promena na tržištu znanja i obrazovanja.

Ministar Vesić je pozvao studente da se prijave na praksu, ističući da je kontinuirano učenje ključ uspeha u tehničkim naukama. Prema njegovim rečima, u roku od mеsеc će biti objavljen novi poziv za oko 15 studеnata.

Sporazum između Ministarstva i FTN-a predstavlja važan korak u razvoju obrazovnog sistema Srbije i pruža studentima neophodno praktično iskustvo za njihovu buduću karijeru.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;