INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Aluminijumski sistemi na porodičnoj vili na Fruškoj Gori

04.08.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Objekat je projektovan za život tročlane porodice i shodno tome dizajniran je sadržaj koji prati njihove potrebe. Kvalitet ove lokacije ogleda se u poziciji parcele i fantastičnom pogledu koji se pruža prema gradu.

Aluminijumski sistemi na porodičnoj vili na Fruškoj Gori

Aluminijumski sistemi kompanije Alumil (Foto: Miloš Martinović)

Prilikom projektovanja objekta, apsolutno je sve bilo podređeno pogledu iz kuće i uzajamnoj povezanosti unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora. Istaknuta fasada sa konzolom od 17m, svojevrsan je okvir za stakleni portal koji se u neprekidnom nizu prostire celom dužinom kuće koja obuhvata prostorije dnevnog boravka, kuhinje, trpezarije, spavaće sobe i kupatila.

Odgovor na ovo zahtevno konstruktivno rešenje kompanija Alumil dala je podizno-kliznim sistemom SMARTIA S560. Zahvaljujući ugrađenom sistemu, objekat ima povećano prirodno osvetljenje enterijera, zatim visoku termičku efikasnost, fleksibilnost u modifikaciji prostora i funkcionalnost.

Aluminijumski sistemi na porodičnoj vili na Fruškoj Gori

Aluminijumski sistemi kompanije Alumil (Foto: Miloš Martinović)

Pored toga, klasični prozorski otvori na objektu projektovani su sa aluminijumskih sistemom SMARTIA S67 kojeg odlikuje izvrsna termička izolacija, visoka konstruktivna fleksibilnost i izvanredan, minimalistički dizajn.

Osnova vile je jednostavna, u obliku pravougaonika. Fasada objekta je bez dodatnih dekorativnih elemenata, ali sa volumetrijski istaknutom prednjom i zadnjom fasadom, čiji oblikovni karakter pruža jedinstven arhitektonski izraz.

Enterijer je u većoj meri bio odredjen funkcionalnom organizacijom i svim aspektima savremenog dizajna koji ni u jednom delu nije narušio prvobinu zamisao arhitekte, istovremeno omogućavajući uživanje u jedinstvu sa prirodom.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;