INFONET-468X60-BANNER

Pogled na budućnost tržišta prozora: GEALAN otkriva buduće izazove i mogućnosti industrije

05.06.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Sedište kompanije GEALAN u Oberkotzau je 25. maja bilo epicentar događanja - zaposleni i partneri, oko 400 gostiju iz 14 zemalja iz cele Evrope bilo je uživo na mestu događaja, a još 300 učesnika uključilo se putem live streama. Međunarodni forum budućnosti 2023. omogućio je razmenu noviteta i novosti, kao i vrhunskih pogleda na buduće izazove i mogućnosti industrije.

Uzbudljiva znanja i važni trendovi susreli su se u opuštenoj atmosferi

Uzbudljiva znanja i važni trendovi susreli su se u opuštenoj atmosferi (Foto: Gealan)

U svom izdanju za 2023. uspešan niz događaja kompanije GEALAN još jednom je pružio uvid izbliza u važne trendove u industriji: kompetentno predstavljeno od strane šest stručnjaka u četiri uzbudljiva predavanja; specijalizovana publika mogla je baciti pogled na evropsko tržište prozora budućnost.

Generalni direktor kompanije GEALAN Ivica Maurović vrlo je zadovoljan drugim izdanjem Future Foruma u hibridnom formatu: "Opet smo ga učinili maksimalno fleksibilnim i jednostavnim: oni koji nisu bili prisutni mogli su lako pratiti naše uzbudljive prezentacije u live streamu. Mislim da je za sve naše goste bilo ponešto: naši su stručnjaci istakli strateške teme i izvukli korisne savjete za svakodnevno poslovanje, razgovarali smo o premium proizvodima i fokusirali se na buduću temu usluge. Na taj način isporučujemo stvarnu dodanu vrijednost za naše partnere koji su bili prisutni na Međunarodnom forumu budućnosti 2023. Sve povratne informacije koje sam dosad dobio od naših partnera bile su izuzetno pozitivne."

Otkrivene uzbudljive mogućnosti vezane uz prozore budućnosti

Sveobuhvatne teme iz industrije smenjivale su se s osvrtom na konkretna rešenja proizvoda i usluga.

Martin Langen, direktor instituta za istraživanje tržišta B+L Marktdaten iz Bonna, započeo je tehnički sa svojim uvodnim govorom "Tržišta u tranziciji". U svom izgledu za nadolazeće godine, predstavio je industrijskoj publici ekonomska očekivanja, moguća kretanja cena i nadolazeće trendove - prvo u stambenoj izgradnji uopšte, zatim i za mere obnove kao što je zamena prozora u određenim terminima.

André Wunsch, rukovodilac sektora za upravljanje proizvodima / inovacije / centar za korisničku podršku kompanije GEALAN, u svom izlaganju najpre je izneo istoriju razvoja vrhunske površinske tehnologije GEALAN-acrylcolor®, koja se kontinuirano razvija i nakon više od 40 godina. Po prvi put na Međunarodnom forumu budućnosti 2023. mogao je da predstavi skoru moguću kombinaciju PMMA površine s tamno sivim profilnim telom i izborom odgovarajućih dekor folija.

U drugom stručnom predavanju istaknute su uzbudljive mogućnosti vezane za prozore budućnosti: GEALAN inteligentna rešenja za automatizaciju, objedinjena pod novim brendom pametne kuće TEXINO, bila su jednako bitna tema kao i inovativna ventilacija i izvrsna GEALAN rešenja za planiranje. Karl Dietrich Wellsow, direktor GEALAN sestrinske kompanije DBS (Digital Building Solutions), svojim programima za vizualizaciju prozora predložio je nove, jednostavne opcije za određivanje prikladnih prozora s odgovarajućim dizajnom i ostvarivom veličinom za zadate građevinske projekte.

Na programu je bilo i drugo uvodno predavanje: prof. Stefan Wengler, univerzitetski profesor i konsultant za marketing i prodaju na B2B tržištima, u svom predavanju "Servitizacija" jasno je istakao da se mnoga očekivanja kupaca unutar industrije menjaju u smislu da se od proizvoda uvek očekuje usluga koja prepoznaje stvarne potrebe kupaca.

"Razmišljati u smislu dodatne vrednosti umesto troškova" bila je jedna od njegovih krilatica i ujedno dobronameran savet donosiocima odluka u industriji.

Forum je omogućio razmenu znanja i iskustava

Forum je omogućio razmenu znanja i iskustava (Foto: Gealan)

Vođena putovanja, praktični saveti i međunarodne teme

Obilasci fabrika na dve nemačke lokacije Oberkotzau i Tanna zaokružili su Međunarodni forum budućnosti 2023. Proizvodni pogoni kao što su visokoregalno skladište u Tanni i spostvena digitalizovana alatnica u Oberkotzau zaokružili su celu priču, što potvrđuju i utisci GEALAN d.o.o. partnera IKS FENSTER d.o.o, ABS d.o.o, STOLARIJA BROD d.o.o, MAVAX d.o.o, PONISTRA d.o.o. Biorine, ELEKTRO ČIČAK d.o.o. koji su se pridružili ovom uzbudljivom iskustvu. Nisu izostale pozitivne reakcije ni kod GEALAN RS d.o.o. i partnera BEOHRAM-PLUS d.o.o, ART TIM i albanskog partnera THERMO-PROFILE SH.P.K.

Međunarodni forum budućnosti 2023. kompanije GEALAN još jednom je vešto spojio profesionalnu i ličnu razmenu: uzbudljiva znanja i važni trendovi iz građevinske industrije susreli su se u opuštenoj atmosferi sa vrednim međunarodnim raspravama.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;