PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Održivost = Budućnost

22.12.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Za kompaniju TROX održivost je utkana u DNK njenog poslovanja. Kao kompanija sa tradicijom još od 1951. godine, TROX je fokusiran na dugoročnost, efikasnost, inovacije, kao i socijalno i društveno odgovorno delovanje. Svojim kupcima i čitavoj zajednici nudi komponente i sisteme za ventilaciju i klimatizaciju, koji na najbolji mogući način koriste postojeće resurse i u čitavom lancu vrednosti daju značajan doprinos očuvanju klime. Održivost se nalazi u srži poslovanja ove kompanije, predstavlja pokretač njenog razvoja, a istovremeno je sastavni deo odgovornosti.

TROX je posvećen ostvarivanju ciljeva održivog razvoja

TROX je posvećen ostvarivanju ciljeva održivog razvoja (Foto: Trox)

Ekološka i društvena odgovornost, kao i profitabilni rast su za TROX nerazdvojivi. Neprestana unapređenja proizvoda i poslovanja doprinose opstanku ove kompanije, pri čemu se ne radi samo o tome da je potrebno štedeti energiju, smanjiti potrošnju vode i količinu otpada. Kako bi ostvarili svoj cilj da do 2040. godine bude klimatski neutralna, kompanija je usmerena ka dosledno primenjivanoj održivosti i  koristi sve mogućnosti koje joj kao kompaniji stoje na raspolaganju.

U okviru svoje strategije održivog razvoja intenzivno se bavi ostvarivanjem 17 ciljeva održivog razvoja, koje su definisale Ujedinjene nacije. Ovi globalni ciljevi za TROX predstavljaju svest o odgovornosti jedne globalno aktivne kompanije. Među njima se nalaze ciljevi koji su za ovu kompaniju oduvek bili važni, kao npr. ekonomski razvoj koji je prilagođen zahtevima budućnosti, tehničke inovacije, energetska efikasnost, pri čemu je uvek u centru svih aktivnosti dobrobit ljudi.

TROX je fokusiran na dugoročnost, efikasnost, inovacije i odgovorno delovanje

TROX je fokusiran na dugoročnost, efikasnost, inovacije i odgovorno delovanje (Foto: Trox)

TROX je odlučan u ostvarivanju odabranog pristupa kompletne održivosti, koji obuhvata 6 strateških oblasti delovanja. One pokrivaju skoro svih 17 ciljeva održivog razvoja. Strateške oblasti delovanja koje je kompanija TROX za sebe definisala su usmerene ka ostvarivanju ovih ciljeva i pomoću njih će moći da se prati ostvarivanje aspekta održivosti u aktivnostima kompanije. Na taj način TROX želi da odgovori na ogromne izazove vremena u kojem živimo i doprinese unapređenju održivog življenja, rada i poslovanja. Napredak u ostvarivanju ovih ciljeva možete pratiti u godišnjim izveštajima o održivom razvoju kompanije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;