PRIJAVA-468X60-BANNER

Vesić najavio ukidanje naplate konverzije zemljišta i redovne sastanke sa građevincima

07.11.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Goran Vesić ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sastao se u petak 4. novembra sa privrednicima iz više od 40 najvećih domaćih građevinskih kompanija u Privrednoj komori Srbije. Na sastanku je rečeno da će rešavanje konkretnih problema građevinske industrije Srbije, poput izmene zakona o planiranju i izgradnji i ukidanje naplate konverzije zemljišta, biti u fokusu resornog ministarstva u narednom periodu.

Građevinski radnici

Ilustracija (Foto: Depositphotos)

"Privreda je izuzetno osetljiva na sve poremećaje koji se dešavaju globalno, građevinska industrija posebno. Poremećaji cena logistike i građevinskih materijala su do te mere uticali na građevinsku industriju, koja je bila motor rasta BDP-a i razvoja, da se sada ona nalazi pred velikim izazovima", istakao je Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije.

Vesović je podsetio na sastanku sa predstavnicima građevinskih kompanija da PKS neguje javno-privatni dijalog i da je to jedini način da se problemi privrednika preduprede i rešavaju, navodi se na sajtu Privredne komore.

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, poručio je da će se boriti za građevinsku industriju i da je spreman da čuje sve probleme sa kojima se suočava ta grana prvirede u Srbiji. Pozvao je privrednike da u narednom periodu aktivno učestvuju u svim izmenama i dopunama zakona i poručio da im resorno ministarstvo stoji na raspolaganju za predloge i inicijative.

"Želim ispred svog resora da napravimo praksu da se međusobno viđamo i čujemo koji su problemi u ovom sektoru i pokušamo da ih rešimo", poručio je Vesić privrednicima, navodi se na sajtu Privredne komore.

On je najavio da će redovno održavati sastanke sa predstavnicima građevinske industrije i uz podršku Udruženja za građevinsku industriju PKS, a predstavnici kompanija su imali priliku da ministru izlože probleme sa kojima se suočavaju i potencijalna rešenja i predloge.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;