SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vesić najavio ukidanje naplate konverzije zemljišta i redovne sastanke sa građevincima

07.11.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Goran Vesić ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sastao se u petak 4. novembra sa privrednicima iz više od 40 najvećih domaćih građevinskih kompanija u Privrednoj komori Srbije. Na sastanku je rečeno da će rešavanje konkretnih problema građevinske industrije Srbije, poput izmene zakona o planiranju i izgradnji i ukidanje naplate konverzije zemljišta, biti u fokusu resornog ministarstva u narednom periodu.

Građevinski radnici

Ilustracija (Foto: Depositphotos)

"Privreda je izuzetno osetljiva na sve poremećaje koji se dešavaju globalno, građevinska industrija posebno. Poremećaji cena logistike i građevinskih materijala su do te mere uticali na građevinsku industriju, koja je bila motor rasta BDP-a i razvoja, da se sada ona nalazi pred velikim izazovima", istakao je Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije.

Vesović je podsetio na sastanku sa predstavnicima građevinskih kompanija da PKS neguje javno-privatni dijalog i da je to jedini način da se problemi privrednika preduprede i rešavaju, navodi se na sajtu Privredne komore.

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, poručio je da će se boriti za građevinsku industriju i da je spreman da čuje sve probleme sa kojima se suočava ta grana prvirede u Srbiji. Pozvao je privrednike da u narednom periodu aktivno učestvuju u svim izmenama i dopunama zakona i poručio da im resorno ministarstvo stoji na raspolaganju za predloge i inicijative.

"Želim ispred svog resora da napravimo praksu da se međusobno viđamo i čujemo koji su problemi u ovom sektoru i pokušamo da ih rešimo", poručio je Vesić privrednicima, navodi se na sajtu Privredne komore.

On je najavio da će redovno održavati sastanke sa predstavnicima građevinske industrije i uz podršku Udruženja za građevinsku industriju PKS, a predstavnici kompanija su imali priliku da ministru izlože probleme sa kojima se suočavaju i potencijalna rešenja i predloge.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;