INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vesić: Pomoć građevinskoj industriji je prioritet

01.11.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Goran Vesić, novi ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, izjavio je juče prilikom primopredaje dužnosti od svog prethodnika Tomislava Momirovića, da će jedan od prvih koraka koje će preduzeti biti donošenje paketa pomoći građevinskoj industriji.

Izgradnja zgrada

Građevinska industrija u poslednja dva kvartala beleži pad (Foto: Pixabay)

Kako se navodi na sajtu Vlade, Vesić je najavio da će narednih dana imati sastanak sa predstavnicima građevinske industrije kako bi se videlo na koji način da im se pomogne zbog toga što se suočavaju sa problemima, dodavši da se svaki dinar uložen u taj sektor multiplikuje kroz druge delatnosti.

On je naveo da će među prioritetima biti i donošenje izmena Zakona o izgradnji kako bi se ubrzalo dobijanje dozvola, kao i poboljšavanje rada Katastra i donošenje Zakona o održavanju infrastrukture, koji će omogućiti popisivanje državne infrastrukture kako bi ona bila bolje održavana i manje novca naknadno trošilo na njenu rekonstrukciju.

Dosadašnji ministar Momirović je istakao da se saobraćajna i komunalna infrastruktura u Srbiji poslednjih godina intenzivno gradi, pri čemu je izrazio zahvalnost svim svojim prethodnicima što su učestvovali u tome.

On je napomenuo da je za vreme njegovog mandata završena obilaznica oko Čačka i brza pruga Beograd–Novi Sad, dodavši da su izgrađeni i stanovi za pripadnike snaga bezbednosti širom Srbije.

Završene su i dve deonice obilaznice oko Beograda, započeta je izgradnja Moravskog i Fruškogorskog koridora i obnovljen je veći broj železničkih pruga i lokalnih i regionalnih puteva.

Momirović je ukazao na to da građevinska industrija u poslednja dva kvartala beleži pad, pa se moraju doneti mere za pomoć tom sektoru.

Vesić i Momirović su istakli da su imali veoma dobru saradnju u prethodnom periodu dok su obavljali dužnosti u Vladi Srbije i Gradu Beogradu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;