INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Regionalne arhitekte na Sferinoj konferenciji u Sarajevu

29.09.2022. | Gradjevinarstvo.rs

''Sfera 2022: Otvori u građevinarstvu'' koja će se održati 4. i 5.10.2022. godine u Sarajevu, ugostiće u Hotelu Hills regionalne arhitekte i stručnjake koji će svojim predavanjima predstaviti projekte i novitete koji doprinose razvoju sektora otvora u građevinarstvu. Predavače pogledajte na linku.

SFERA 2022

Konferencija će ugostiti regionalne arhitekte i stručnjake (Foto: Sfera)

Pored naučnog dela konferencije, biće otvoren i sajamski deo u kojem sponzori i partneri, tržišni lideri kada su u pitanju otvori u građevinarstvu, predstavljaju novitete, proizvode i inovacije. Ulaz je besplatan, a prijave su obavezne.

Drugog dana konferencije biće održana i panel diskusija o temi konferencije, a donešeni zaključci biće poslati vladinim institucijama na razmatranje, te će isti biti začetak zajedničke saradnje Univerziteta i privrednog sektora u cilju poboljšanja edukacije kadra i struke.

Konferenciju će svečano otvoriti ministar privrede kantona Sarajevo Adnan Delić, a obratiće se i predstavnici sektora za energetiku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Privredne komore FBiH, kao i Instituta za standardizaciju BiH.

Organizator događaja je kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Mašinskim fakultetom Zenica, Građevinskim fakultetom Univerziteta ''Džemal Bijedić'' Mostar, Arhtektonskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, TÜV NORD Adriatic d.o.o., ift Hrvatska d.o.o. Zagreb, a u partnerstvu sa Institutom za standardizaciju BiH.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;