PRIJAVA-468X60-BANNER

Brzo i bezbedno pomoću laganih sistema

06.09.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Prestižan poslovni objekat površine 23.200m² i visine 104m - Ušće Tower Two - pozicioniran je na Novom Beogradu. Kao deo Ušće kompleksa, zamišljen je da bude mesto podrške i razvoja savremenog poslovanja. Konstrukcija je građena po BREEAM International New Construction 2016 standardu, a u cilju postizanja BREEAM EXCELLENT nivoa (>70%). 

Ušće Tower Two

Ušće Tower Two (Foto: Peri)

Zahvaljujući opremi proizvedenoj korišćenjem obnovljivih resursa, kompanija PERI je doprinela cilju da karakteristike svih primenjenih materijala, instalacija i opreme budu u skladu sa propisanim standardom.

Realizacija konstrukcije propraćena je visokim zahtevima u pogledu bezbednosti uzimajući u obzir i činjenicu, da se objekat nalazi u blizini ušća reke Save u Dunav. Za potpuno zatvaranje najviših spratova u izgradnji korišćeni su RCS P penjajući zaštitni paneli. Pored toga što je njihovim korišćenjem omogućen bezbedan i od uticaja vremenskih prilika zaštićen radni prostor, povećan osećaj sigurnosti bio je značajan doprinos produktivnosti zaposlenih na gradilištu.

Ušće Tower Two

Ušće Tower Two (Foto: Peri)

Za bezbedno i efikasno izvođenje spoljnih zidova korišćena je RCS C penjajuća oplata, transportovana mobilnim hidrauličnim pumpama, čime je smanjena upotreba krana. Sam proces podizanja zaštitnih panela i oplate izvođen je brzo i bezbedno čak i pri opterećenju vetrom, budući da su penjajuće šine, preko penjajućih papučica, sve vreme povezane sa objektom.

Ambiciozni rokovi i zahtevi projekta uslovili su dinamiku radova od 7 dana po etaži, koja je ispunjena zahvaljujući kombinaciji SKYDECK, MULTIFLEX i TRIO sistema. Za brzo izvođenje međuspratnih konstrukcija korišćena je SKYDECK panelna oplata ploča u kombinaciji sa MULTIFLEX oplatom ploča sa nosačima, čije je podupiranje na visini od 4.4m omogućeno primenom PEP Ergo čeličnih podupirača. Jednostavnim povezivanjem TRIO ramovskih oplata ubrzano je izvođenje zidova dva odvojena jezgra kule namenjena stepeništu i liftovima.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


DOKA-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...

;