IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Brzo i bezbedno pomoću laganih sistema

06.09.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Prestižan poslovni objekat površine 23.200m² i visine 104m - Ušće Tower Two - pozicioniran je na Novom Beogradu. Kao deo Ušće kompleksa, zamišljen je da bude mesto podrške i razvoja savremenog poslovanja. Konstrukcija je građena po BREEAM International New Construction 2016 standardu, a u cilju postizanja BREEAM EXCELLENT nivoa (>70%). 

Ušće Tower Two

Ušće Tower Two (Foto: Peri)

Zahvaljujući opremi proizvedenoj korišćenjem obnovljivih resursa, kompanija PERI je doprinela cilju da karakteristike svih primenjenih materijala, instalacija i opreme budu u skladu sa propisanim standardom.

Realizacija konstrukcije propraćena je visokim zahtevima u pogledu bezbednosti uzimajući u obzir i činjenicu, da se objekat nalazi u blizini ušća reke Save u Dunav. Za potpuno zatvaranje najviših spratova u izgradnji korišćeni su RCS P penjajući zaštitni paneli. Pored toga što je njihovim korišćenjem omogućen bezbedan i od uticaja vremenskih prilika zaštićen radni prostor, povećan osećaj sigurnosti bio je značajan doprinos produktivnosti zaposlenih na gradilištu.

Ušće Tower Two

Ušće Tower Two (Foto: Peri)

Za bezbedno i efikasno izvođenje spoljnih zidova korišćena je RCS C penjajuća oplata, transportovana mobilnim hidrauličnim pumpama, čime je smanjena upotreba krana. Sam proces podizanja zaštitnih panela i oplate izvođen je brzo i bezbedno čak i pri opterećenju vetrom, budući da su penjajuće šine, preko penjajućih papučica, sve vreme povezane sa objektom.

Ambiciozni rokovi i zahtevi projekta uslovili su dinamiku radova od 7 dana po etaži, koja je ispunjena zahvaljujući kombinaciji SKYDECK, MULTIFLEX i TRIO sistema. Za brzo izvođenje međuspratnih konstrukcija korišćena je SKYDECK panelna oplata ploča u kombinaciji sa MULTIFLEX oplatom ploča sa nosačima, čije je podupiranje na visini od 4.4m omogućeno primenom PEP Ergo čeličnih podupirača. Jednostavnim povezivanjem TRIO ramovskih oplata ubrzano je izvođenje zidova dva odvojena jezgra kule namenjena stepeništu i liftovima.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


DOKA-300X250-BANNER
SSAB-300X250-BANNER
TENGE-300X250-BANNER
LORENCIC-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;