IZOLACIJA-468X60-BANNER

Tender za idejno rešenje kišne kanalizacije u Kotežu, Borči, Ovči i Krnjači

04.03.2022. | eKapija

Raspisan je tender za izradu idejnog rešenja kišne kanalizacije za naselja severno od kanala Sebeš. Kako je navedeno u projektnom zadatku, gradiće se glavni kolektor i crpne stanice, a izgradnja atmosferske kanalizacije obuhvatiće naselja Krnjača, Kotež, Ovča i Borča i privrednu zonu Pančevački rit, u okviru Banatskog kanalizacionog sistema koji obuhvata levu obalu Dunava.

Kanalizacija

Kanalizacija (Foto: Pixabay)

Atmosferska kanalizaciona mreža će imati ulogu odvođenja atmosferskih voda sa pripadajućeg slivnog područja površine oko 2000 hektara, prema recipijentima melioracionim kanalima Sebeš, Vizelj, Kalovita i Botoš.

Poseban problem na levoj obali Dunava izazvala je intenzivna urbanizacija tokom 90-ih godina prošlog veka. Kanalska mreža i crpne stanice, projektovane da rade u režimima koje zahteva poljoprivredna proizvodnja, pokazale su se kao neodgovarajući sistem zaštite dela poljoprivrednih i urbanih celina od štetnog dejstva voda.

Na predmetnoj teritoriji postoje brojni melioracioni kanali čija je osnovna svrha bila odvodnjavanje poljoprivrednog i šumskog zemljišta, ali izgradnjom i proširenjem naselja mnogi kanali su oštećeni i uništeni i postojeće stanje kanalske mreže je izuzetno je loše, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Uz izradu idejnog rešenja atmosferske kanalizacije i objekata za prečišćavanje i evakuaciju u recipijent atmosferskih voda, napominje se da je potrebno rekonstruisati i melioracione kanale Sebeš i Kalovita, što će biti predmet posebne tehničke dokumentacije.

Tender je raspisao JKP Beogradski vodovod i kanalizacijaje, a otvoren je do 7. aprila.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


IZOLACIJA-300X250-BANNER
BAUDER-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...