Završetak deonice auto-puta od Preljine do Pakovraća do kraja januara

10.01.2022. | Tanjug

Zoran Drobnjak, v.d. direktora Puteva Srbije, obišao je radove na deonici auto-puta Miloš Veliki od Preljine do Pakovraća. Tom prilikom izjavio je da je na ovoj deonici je završeno 97% posla i biće puštena u promet do kraja januara. Svakako, auto-put ne može da se pusti u saobraćaj dok ne bude sve završeno, a u to spadaju i popravke određenih devijacija asfalta, proširenje bankina i odvodnjavanje.

Auto-put

Ilustracija: Auto-put (Foto: Pixabay)

- Kod žičanih ograda treba da se doda zemlja da ne prolaze životinje. Da se uradi devijacija, a da se privremena skloni. Da se urade bankine, da se popravi asfalt i deo u razdelnom pojasu da se izvalja. Mora sve da bude stabilizovano. Naravno, i kanalete da se urade. Pola kanaleta je urađeno, još pola mora da se uradi. I za to je potrebno deset dana, biću uporan da se to završi. Potrebno je lepo vreme da što pre pustimo put u promet. Ja ću gledati da to bude do kraja januara, pa i pre - rekao je Drobnjak.

Direktor projekta Šo Đi Šang, predstavnik kineskog izvođača CCCC, uveren je da će uz dodatne radnike koji se priključuju radovima posle praznika, posao biti završen na vreme.

- Nakon završetka praznika priključiće nam se podizvođači i sa povećanim brojem radnika trebalo bi da završimo čitavu deonicu za 15 dana. Inteziviraćemo sve radove - istakao je Đi Šang.

Očekuje da će po završetku radova, ovaj put biti ponos i njih kao izvođača, ali i svih građana Srbije.

Inače, deonica auto-puta od Preljine do Pakovraća duga je oko 12 kilometara.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...