Odličan 5 - Petica blok 63

21.12.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Stambeno-poslovni kompleks Petica se nalazi u novobeogradskom bloku 63, na uglu ulica Jurija Gagarina i Nehruove. Kompleks se prostire na parceli površine 80 ari i ima ukupno 60.000m² stambeno-poslovnog prostora.

Stambeno-poslovni kompleks Petica

Stambeno-poslovni kompleks Petica

U kompleksu su predviđena dva objekta, stambeno-poslovni i poslovni objekat, koji su projektovani u jedinstvenoj formi izlomljenog broja 5. Između objekata se nalaze dva pešačka, ozelenjena platoa.

U okviru kompleksa je predviđeno 308 stambenih jedinica raspoređenih u 5 lamela, različitih struktura, od jednosobnih do šestosobnih, površine od 38m² do 260m², dok su najzastupljeniji trosobni stanovi. Objekti imaju tri podzemne etaže, prizemlje, devet spratova i povučeni sprat. Kompleks broji 112 poslovnih apartmana i 18 lokala u prizemlju objekta, a u podzemnoj etaži je garaža u tri nivoa sa 500 garažnih mesta.

Postignuta je zavidna brzina izgradnje objekta zahvaljujući PERI sistemima

Postignuta je zavidna brzina izgradnje objekta zahvaljujući PERI sistemima

Od ključne važnosti je bilo da izrada rešenja oplate i isporuka budu u skladu sa dogovorenom dinamikom. Sistem DOMINO 300 se pokazao idealnim zbog visine oplate, povoljne cene i brzine montaže, pa je korišćen za sve dvostrane zidove na objektu. Postignuta je zavidna brzina izgradnje objekta zahvaljujući SKYDECK sistemu, koji je korišćen za izlivanje svih međuspratnih konstrukcija na objektu, osim za izradu visokih ploča za erkere oko objekta gde se sistem PERI UP Rosett nametnuo kao logično rešenje. Korišćenjem PERI SB-L ramova izvedeni su jednostrani zidovi u podzemnim etažama.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...