Značajan rast proizvodnje uz nova zapošljavanja u 2021. godini kompanije A.D. "Alpro" Vlasenica (ALUMIL Grupacija u BiH)

12.11.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Uspešno poslovanje i dobri poslovni rezultati A.D. “Alpro” i ALUMIL Grupacije u BiH obeležili su 2020. i dosadašnji tok 2021. godine. U specifičnoj situaciji zbog pandemije corona virusa i borbe protiv istog, fokus je stavljen i na poslovne ciljeve što je rezultiralo dobrim rezultatima uprkos pandemiji.

Alpro fabrika

Najsavremenija automatska mašina za savijanje aluminijumskih profila

A.D. “Alpro” (ALUMIL Grupacija) iz Vlasenice, BiH, danas ima veći broj radnika nego na početku pandemije corona virusa, održan je isti nivo plata, a svi poslovni ciljevi premašeni su u visokom procentu. Istovremeno, značajna sredstva su investirana u unapređenje i modernizaciju proizvodnih procesa i opreme.

Planski su realizovane mnoge investicije kao što su:

  • U funkciju stavljena najsavremenija automatska mašina za savijanje aluminijumskih profila (CNC 3D 3 in 1);
  • Sa radom počela nova Poslovna jedinica u Bijeljini;
  • Renovirana i modernizovana Poslovna jedinica u Sarajevu;
  • Obnovljen vozni park – u funkciju stavljeno više namenskih vozila za potrebe službi proizvodnje, logistike i prodaje.

Slične aktivnosti i investicije planirane su i za naredni period a poseban akcenat je stavljen na otvaranje ALUMIL-ovog modernog izložbenog salona u Sarajevu krajem 2021. ili početkom 2022. godine.

A.D. “Alpro” danas spada u lidere u svojoj oblasti u BiH, predstavlja izvozno orijentisanu kompaniju koja plasira svoje proizvode na tržištu Bosne i Hercegovine, ali veliki deo izvozi i na tržišta Srbije, Hrvatske, Austrije, Njemačke, SAD-a i drugih zemalja.

O tome svedoči i značajno priznanje koje je kompanija dobila u na tradicionalnoj manifestaciji (34. po redu) na svečanoj dodeli priznanja za najbolje rezultate u različitim oblastima privrede u BiH "100 najvećih u BiH", koja je ove godine je održana u hotelu "Hills" u Sarajevu. Organizatori manifestacije su Poslovne novine i analitički partner LRC, a suorganizator je bila Vanjskotrgovinska komora BiH.

Alpro priznanje

A.D. "Alpro" je dobitnik priznanja za ostvarene rezultate u oblasti Proizvodnja aluminijuma!

Velika prednost “Alpra” jeste iskustvo koje proizilazi iz višedecenijskog prisustva i rada u branši kao i poslovna filozofija i prisustvo kompanije Alumil na globalnom nivou. Proširivanje kapaciteta uz dodatna ulaganja kako bi unapredili kvalitet poslovanja i zadržali trenutnu poziciju na tržištu su ciljevi ka kojima u budućnosti stremi A.D. “Alpro”.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 03.12.2021.
Hvala na odličnom i informativnom tekstu. D...
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je