INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Gradi se nova vatrogasna stanica na Novom Beogradu

23.09.2021. | eKapija

Vatrogasna stanica

Ilustracija (Foto: Unsplash.com)

Izgradnja vatrogasne stanice, kao i zgrade sedišta Sektora za vanredne situacije, predlaže se u ulici Đorđa Stanojevića bb, na Novom Beogradu, a gradnja će se obavljati u dve faze.

Projektovana vatrogasna stanica u prvoj fazi biće mala stanica za četiri vatrogasna vozila. Plan je da se nalazi sa leve strane parcele, a glavni ulaz u zgradu za zaposlene, kao i garaža za četiri specijalna vatrogasna vozila, nalaziće se na prednjoj strani.

Ukupna neto površina zgrade iznosi približno 487,76 m2, a objekat je slobodnostojeći spratnosti P+1.

U prizemlju će biti garaža visoka 6,27 metara za četiri vatrogasna vozila, dve kancelarije, garderobu, dva toaleta, teretanu za zaposlene i dva skladišta. Prizemlje ima neto površinu od oko 337 m2.

Spavaće sobe, kupatilo, toalet, soba za konferencije i čajna kuhinja će se nalaziti na spratu. Sprat se prostire preko dela konstrukcije, dok vazdušni prostor garaže pokriva ostatak. Neto veličina garaže je oko 151 m2.

Druga faza podrazumeva izgradnju sedišta Sektora za vanredne situacije.

Gradnja je planirana u severo-zapadnom delu parcele, prema postojećoj Tehničkoj školi. Svojom prednjom fasadom postavljena je paralelno sa ulicom Đorđa Stanojevića. Primarna ulazna zona u objekat je orijentisana prema ulici Đorđa Stanojevića, dok je sekundarni pristup namenjen zaposlenima, predviđen sa severozapadne strane objekta. Spratnost ovog objekta je P+3.

U prizemlju će se nalaziti ulazni hol, kancelarije, sala za sastanke, sanitarni čvorovi, distributivna kuhinja, tehničke prostorije, toplotna podstanica, vertikalna komunikacija – stepenište i dva putnička lifta.

Kancelarije, sobe za sastanke, toaleti, tehničke prostorije, vertikalna komunikacija - stepenište i dva putnička lifta nalaze se na spratu.

U svrhu održavanja, stepenište omogućava pristup ravnom krovu.

Neto površina zgrade je oko 3665,38 m2.

Ulaz za automobile u plac nalazi se u središnjem delu prednjeg dela parcele, između dve zgrade, i pristupa mu se iz ulice Đorđa Stanojevića. Na lokaciji će se nalaziti interne saobraćajnice, parking prostor, objekat infrastrukture – trafostanica i ozelenjene površine.

Planirano je ukupno 72 parking mesta, od kojih je 5% rezervisano za osobe sa invaliditetom.

Investitor je Ministarstvo unutrašnjih poslova, a projektant Eco box kontejneri. Javna prezentacija biće održana od 1. do 11. oktobra na web stranici Grada, kao i u zgradi Gradske uprave u Ulici 27. marta u Beogradu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;