IZOLACIJA-468X60-BANNER

Grad Beograd jedini nije raspisao javni konkurs za poboljšanje energetske efikasnosti - biće u septembru

30.08.2021. | B92

Grad Beograd, koji jedini do sada nije raspisao javni poziv za sredstva za energetsku efikasnost, to će učiniti u septembru.

Zamena stolarije

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Odbornici Skupštine grada trebalo bi da usvoje na sednici izmene Odluke o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrade čime će se steći preduslovi da sredstva u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara budu na konkursu raspoređena domaćinstvima.

Kako se navodi u odluci, ovom odlukom će biti precizirani učesnici u realizaciji projekta, procenat sufinansiranja, kriterijumi za selekciju učesnika u javnom pozivu. S obzirom na to da je Grad od države dobio svega 10 miliona dinara, poput nekih drugih manjih gradova, Grad je dodao još toliko. Ipak, sredstva su za dvomilionski grad mala, pa će se tek po raspisivanju javnog poziva videti za koliko domova će se omogućiti novac za ove radove.

Građani će konkurisati preko svojih gradskih opština. Da li će opštine dobijati srazmerno budžet ili će biti drugačiji način raspodele, takođe, ostaje da se vidi. Javnim pozivom biće obuhvaćena zamena spoljnih prozora i vrata, postavljanje termičke izolacije zidova, krova, tavanica iznad otvorenih prolaza, zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


IZOLACIJA-300X250-BANNER
SOHOWINTECH-300X250-BANNER
BAUDER-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...