SFSOPLATE-468X60-BANNER

Grad Beograd jedini nije raspisao javni konkurs za poboljšanje energetske efikasnosti - biće u septembru

30.08.2021. | B92

Grad Beograd, koji jedini do sada nije raspisao javni poziv za sredstva za energetsku efikasnost, to će učiniti u septembru.

Zamena stolarije

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Odbornici Skupštine grada trebalo bi da usvoje na sednici izmene Odluke o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrade čime će se steći preduslovi da sredstva u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara budu na konkursu raspoređena domaćinstvima.

Kako se navodi u odluci, ovom odlukom će biti precizirani učesnici u realizaciji projekta, procenat sufinansiranja, kriterijumi za selekciju učesnika u javnom pozivu. S obzirom na to da je Grad od države dobio svega 10 miliona dinara, poput nekih drugih manjih gradova, Grad je dodao još toliko. Ipak, sredstva su za dvomilionski grad mala, pa će se tek po raspisivanju javnog poziva videti za koliko domova će se omogućiti novac za ove radove.

Građani će konkurisati preko svojih gradskih opština. Da li će opštine dobijati srazmerno budžet ili će biti drugačiji način raspodele, takođe, ostaje da se vidi. Javnim pozivom biće obuhvaćena zamena spoljnih prozora i vrata, postavljanje termičke izolacije zidova, krova, tavanica iznad otvorenih prolaza, zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;