INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zaštita od požara: Počinje pripremna nastava za polaganje stručnog ispita

28.11.2023. | Gradjevinarstvo.rs

DVD Vračar organizuje pripremnu nastavu za polaganje stručnog ispita iz oblasti zaštite od požara. Nastava za stručni ispit iz oblasti ZOP-a će se odvijati u prostorijama DVD Vračara u ul. Metohijska 42 svakog radnog dana od 16 časova, a počeće tokom prve polovine decembra 2023. Polaganje se organizuje ispred komisije Ministarstva unutrašnih posova Srbije - Sektor za vanredne situacije.

Stručni ispit iz oblasti zaštite od požara

Pripremna nastava za polaganje stručnog ispita iz oblasti zaštite od požara (Foto: DVD Vračar)

Podsetimo, DVD Vračar organizuje pripremnu nastavu za polaganje stručnih ispita iz oblasti zaštite od požara preko 25 godina. Svi predavači su visoko obrazovani i stručni za izvođenje nastave, za šta poseduju saglasnost MUP-a.

Kandidati koji pohađaju stručni ispit dostavljaju pored prijave, izvod iz matične knjige rođenih, overenu fotokopiju ili prepis diplome, potvrdu poslodavca o vrsti poslova na kojima je kandidat radio i radnom iskustvu (potvrdu dostavljaju ukoliko su zaposleni).

Program obuhvata Opšti deo i Specijalistički program koji se razlikuje od toga da li lica imaju srednje ili više i visoko obrazovanje.

Stručni ispit iz oblasti zaštite od požara

Svi predavači su visoko obrazovani i stručni za izvođenje nastave (Foto: DVD Vračar)

U Specijalistički program za lica koja obavljaju poslove zaštite od požara sa stečenim srednjim obrazovanjem ulazi: Preventivna zaštita od požara; Sredstva za gašenje požara; Vatrogasne sprave i oprema; Taktika gašenja požara i Praktičan deo posebne obuke - vatrogasne vežbe.

U Specijalistički program za lica koja obavljaju poslove zaštite od požara sa stečenim višim i visokim obrazovanjem spada: Preventivna zaštita od požara; Sredstva za gašenje požara; Stabilni sistemi zaštite od požara; Vatrogasne sprave i oprema i Taktika gašenja požara.

Upis je u toku, a za više informacija kontaktirajte DVD Vračar na telefone 011/241 0604 i 065/928 2008.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;