Legalizacija nelegalno podignutih objekata ne ide tempom koji je zakon predvideo

10.08.2021. | Tanjug

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović kaže da legalizacija divlje gradnje ne ide tempom kojim je predviđeno i da se sve čini kako bi se sistem modifikovao i sa tim završilo do 2023. godine. On je za Tanjug istakao da se sistem mora modifikovati i olakšati procedura oko legalizacije.kako bi se maksimalno olakšalo ljudima, kojih je 90 odsto, koji su pošteni i koji su podižući nelegalne objekte sebi rešili stambeno pitanje. Takođe je dodao da preostalih 10 odsto, odnosno oni koji su podižući nelegalne objekte hteli da zarade novac čineći krivična dela, neće biti abolirani.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Suština je da ćemo ljudima koji su nelegalnom gradnjom rešili svoje socijalno, odnosno stambeno pitanje omogućiti da legalizuju svoje objekte, a da oni koji su hteli da profitiraju i zarade novac čineći krivična dela, neće biti abolirani - kazao je Momirović.

Govoreći o građevinskim projektima u zemlji, podsetio je da u Srbiji trenutno ima 80.000 gradilišta i kazao da se danas projektuje i izvode radovi na više od 1.000 kilometara samo auto-puteva i brzih saobraćajnica.

Apelovao je na mlade ljude da ovladaju nekim zanatom jer, kako kaže, trenutno je situacija u građevinskom sektoru takva da ima više posla, nego što je radnika. Ističe da trenutno u Srbiji nema nijednog parkiranog građevinskog kamiona i dodaje da su izvođači radova obavezno da minimum 49 odsto radnika budu iz Srbije.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 20.09.2021.
Najlakše se legalizacija rešava tako što se...
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...