INFONET-468X60-BANNER

Neće biti novog zakona, bespravna gradnja biće kažnjena

07.04.2021. | Blic

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić osvrnuo se na bespravnu gradnju u glavnom gradu, naglašavajući da se priča o navodnom novom zakonu. On je pojasnio da neće biti donet novi zakon, niti se sprema. Svi oni koji grade bespravno odgovaraće prema zakonu.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

On je najavio i sastanak sa tužilaštvima ovih dana, te da će sa njima razgovarati o tome kako da se brže procesuiraju oni koji grade bespravno. Još jednom je ponovio da se bespravnom gradnjom oštećuje budžet i rizikuje se da zgrade koje se ne grade u skladu sa građevinskim pravilima i nemaju dozvole budu nebezbedne i nesigurne. Takođe, dodao je Vesić, kada legalno gradite morate da izdvajate vodovod, kanalizaciju, parking, a nelegalnom gradnjom opterete se postojeće mreže i nema dovoljno parking prostora.

Vesić je naveo primer Mirijeva, za šta sada mora da se izdvoji 60 miliona dinara da bi se rešio problem kolektora u ovom naselju za šest bespravnih zgrada, gde nema kanalizacije. Sličan problem postoji i u Vojvode Vlahovića i u još na nekoliko mesta.

- Moja poruka je da građani ne slušaju prevarante, makar bili i iz Gradske uprave. Neće biti novog zakona, odgovaraćete krivično za nelegalnu gradnju - naglasio je Vesić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;