IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Estetika u službi uštede

17.03.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Kada je reč o potrošnji energije za grejanje, ključnu ulogu prilikom optimizacije potrošnje igra termoregulaciona oprema. Ukupna potrošnja će umnogome zavisiti od toga koliko dobro prilagodimo grejanje u svakoj prostoriji nameni i stvarnim potrebama. Najjednostavnije rečeno, dnevna soba, kupatilo, spavaća soba ili poslovni prostor imaju potpuno drugačije zahteve po pitanju grejanja u toku dana i/ili radne nedelje.

Thermostat MILLITEMP 2

Thermostat MILLITEMP 2

Električno podno grejanje osim što nudi najveći nivo komfora, obezbeđuje ravnomernu raspodelu toplote, ne zauzima prostor, omogućava zasebnu kontrolu temperature u svim prostorijama i značajno doprinosi energetskoj efikasnosti.

Za prostorije poput hodnika, toaleta, kupatila, najlogičniji izbor su jednostavni analogni termostati koji će održavati temperaturu u skladu sa subjektivnim osećajem i potrebama korisnika.

Kod većih prostorija gde se potreba za grejanjem menja u toku dana preporučuje se upotreba digitalnih termostata sa opcijom programiranja. Zadavanjem željene temperature za određeni period u toku dana, za svaki dan u nedelji, prilagođava se potrošnja energije stvarnim potrebama i obezbeđuje dodatni komfor. U periodu kada se ne boravi u prostoru sistem će samo održavati temperaturu poda kako bi mogao u kratkom periodu podići temperaturu vazduha na željenu. Ovo je posebno zgodno za poslovni prostor gde je potreba za grejanjem jasno definisana radnim vremenom, ali je itekako primenjivo na različite prostorije u stambenom prostoru (dnevna, spavaća, dečja soba).

U skladu sa svojom i dnevnom rutinom ostalih članova porodice može se veoma precizno programirati rad sistema i značajno smanjiti potrošnja. Godišnji odmori, putovanja, i drugi periodi kada ne postoji potreba za grejanjem takođe se mogu unapred definisati kao i vreme ponovnog uključenja.

Wi Fi termostat CUBE

Wi Fi termostat CUBE

Korak dalje u istom smeru predstavljaju termostati sa WiFi vezom. Kao i prethodni, nude sve opcije programiranja ali i promenu temperature u realnom vremenu, bez obzira gde se u datom trenutku nalazite. Aplikacija se jednostavno instalira skeniranjem QR koda ili besplatnim preuzimanjem sa Google Store za Android ili sa App Store za iOS uređaje. Sama aplikacija je veoma jednostavna za korišćenje i pored mogućnosti da se podešava temperatura u svakoj prostoriji omogućava dosta lakše i brže programiranje i promenu parametara.

Ovde se može odabrati termostat koji najviše odgovara vašim potrebama i estetskim zahtevima.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


TOTPROMET-CHAMELEON-300X250-BANNER
TOTPROMET-NGBSH-300X250-BANNER
BAUDER-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;