INFONET-468X60-BANNER

Šta sve predviđa budžet grada Beograda za 2021. godinu?

06.11.2020. | Tanjug

Pozvani su svi građani da zajedno sa gradskom vlašću učestvuju u kreiranju budžeta za sledeću godinu čiji je nacrt utvrđen juče (05.11.2020) i postavljen na sajt Skupštine grada, on iznosi 124.553.833.604 dinara ili milijardu i 64 miliona evra, izjavio je Vesić gostujući u Beogradskoj hronici. Dodao je da je budžet manji u odnosu na prošlu godinu i da će predložiti da se iskoristi za čitav niz velikih infrastrukturnih projekata.

Pomenuo je više od 19 milijardi za izgradnju infrastrukture u Beogradu i nastavak razvoja grada.

Beograd - ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Kroz taj budžet će početi da se gradi metro, krenućemo sa proširenjem BG voza, završava se obilkaznica oko Beograda, kupuje se novih sto autobusa na gas, izgradićemo 11 novih vrtića. Pored toga nastavljamo izgradnju vodovoda Makiš - Mladenovac, radimo unutrašnju obilaznicu, Bulevar Patrijarha Pavla, krećemo sa izgradnjom podzemnih garaža, fabriku za preradu otpadnih voda u Velikom selu, zatvara se deponija Vinča i tamo se rade postrojenja za preradu otpada, kreće izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava, dom zdravlja u Borči i u Ugrinivcima - naveo je Vesić.

On je pozvao građane Beograda da se upoznaju sa nacrtom budžeta i daju svoje predloge.

- Na sajtu grada se nalazi formular u kome građani mogu da upišu svoje predloge, navedu tačne adrese i kažu šta oni smatraju da je važno da se uradi za njih. Neka predlože svoje parkove, nove vrtiće, domove zdravlja i sve što misle da je važno da njihov život. Suština budžeta je da se poboljša život građana - kazao je Vesić.

Dodao je da je Beograd prva lokalna samouprava u Srbiji koja je stavila nacrt budžeta na glasanje građanima, kao što je to uradili i prošle godine.

Kako je naveo, od 14. do 28. novembra sve građanke i građani Beograda će moći da daju svoje predloge za budžet, zatim ćemo narednih sedam dana razmatrati te predloge, objaviti koji su predlozi prihvaćeni te će se nacrt budžeta početkom decembra naći pred odbornicima.

On je istakao da se ne može povećati obim budžeta, ali se može menjati način na koji će se trošiti.

- Poruka naše kampanje je da se u "Beogradu gradi i radi po tvom". Želimo da zajedno sa građanima kreiramo budžet i da oni odlučuju šta će se raditi u Beogradu. Na taj način možemo kreirati bolji Beograd i budućnost za nas, našu decu i sve koji žive u ovom gradu. Imamo manje novca nego ove godine ali to ne znači da ne možemo pametno da ih trošimo i da radimo ono što je neophodno - zaključio je Vesić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;