INFONET-468X60-BANNER

Obnavlja se Pionirski grad

30.07.2020. | B92

Grad Beograd je doneo odluku o vraćanju i unapređenju izvorne namene SRC Pionirski grad - dečjeg kampa za povremeni boravak radi obrazovanja i rekreacije. Raspisan je tender za izradu urbanističkog projekta i tehničke dokumentacije za izgradnju, dogradnju i rekonstrukciju objekata u kompleksu Sportsko-rekreativnog centra (SRC) Pionirski grad.

Ilustracija (Foto: Piabay.com)

Pionirski grad u Košutnjaku koristi se duže od 70 godina za boravak đaka, odmor i nastavu u prirodi. Vremenom je zbog malog investiranja usled neplanskog korišćenja, te prilagođavanja objekata i otvorenih prostora s neadekvatnim namenama izgubio svoj sjaj, navodi se u dokumentaciji. Zbog izuzetnog značaja ovakvog kompleksa, Grad Beograd je doneo odluku o vraćanju i unapređenju izvorne namene - dečjeg kampa za povremeni boravak u funkciji obrazovanja i rekreacije. Zadatak projekta je, kako se dalje navodi, da omogući njegovu potpunu revitalizaciju.

Planiran je zatvoren kompleks sa strogom kontrolom ulaza i izlaza.

Kako se navodi u dokumentaciji, prva faza treba da obuhvati izradnju smeštajnih kapaciteta za 400 dece, tj osam paviljona, a u planu je i rekonstrukcija i dogradnja centralne zgrade.

Planirana je i rekonstrukcija i izgradnja kompleksa sportskih terena, te izgradnja staklenika i letnje pozornice, navodi se u dokumentaciji. U planu je i izgradnja bazena, te uređenje zelenih površina.

Druga faza treba da obuhvati izgradnju preostala tri paviljona, a treća izgradnju novog objekata za sportske aktivnosti na mestu postojećeg ("Velikog brata").

Rok za podnošenje ponuda je 28. avgust do 10 časova.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;