INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Obnavlja se Pionirski grad

30.07.2020. | B92

Grad Beograd je doneo odluku o vraćanju i unapređenju izvorne namene SRC Pionirski grad - dečjeg kampa za povremeni boravak radi obrazovanja i rekreacije. Raspisan je tender za izradu urbanističkog projekta i tehničke dokumentacije za izgradnju, dogradnju i rekonstrukciju objekata u kompleksu Sportsko-rekreativnog centra (SRC) Pionirski grad.

Ilustracija (Foto: Piabay.com)

Pionirski grad u Košutnjaku koristi se duže od 70 godina za boravak đaka, odmor i nastavu u prirodi. Vremenom je zbog malog investiranja usled neplanskog korišćenja, te prilagođavanja objekata i otvorenih prostora s neadekvatnim namenama izgubio svoj sjaj, navodi se u dokumentaciji. Zbog izuzetnog značaja ovakvog kompleksa, Grad Beograd je doneo odluku o vraćanju i unapređenju izvorne namene - dečjeg kampa za povremeni boravak u funkciji obrazovanja i rekreacije. Zadatak projekta je, kako se dalje navodi, da omogući njegovu potpunu revitalizaciju.

Planiran je zatvoren kompleks sa strogom kontrolom ulaza i izlaza.

Kako se navodi u dokumentaciji, prva faza treba da obuhvati izradnju smeštajnih kapaciteta za 400 dece, tj osam paviljona, a u planu je i rekonstrukcija i dogradnja centralne zgrade.

Planirana je i rekonstrukcija i izgradnja kompleksa sportskih terena, te izgradnja staklenika i letnje pozornice, navodi se u dokumentaciji. U planu je i izgradnja bazena, te uređenje zelenih površina.

Druga faza treba da obuhvati izgradnju preostala tri paviljona, a treća izgradnju novog objekata za sportske aktivnosti na mestu postojećeg ("Velikog brata").

Rok za podnošenje ponuda je 28. avgust do 10 časova.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;