BAU2023-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Udruženje arhitekata Srbije raspisalo konkurs za godišnju nagradu

23.07.2020. | UAS

Udruženje arhitekata Srbije raspisalo je konkurs za dodelu godišnjih nagrada za arhitekturu za 2019. godinu.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Nagrada Udruženja arhitekata Srbije se dodeljuje u tri kategorije i to za:

  • Najuspešnije arhitektonsko delo iz svih oblasti arhitekture autorima pojedincima ili autorskim timovima, realizovano u protekloj godini zaključno sa 31.12.2019. godine za Godišnju nagradu "Aleksej Brkić".
  • Izvedeno delo naših arhitekata koje je realizovano u inostranstvu u  konkurenciji za povelju Udruženja arhitekata Srbije, u protekloj godini, zaključno sa 31.12.2019.
  • Najuspeliji studentski projekat arhitekture studentima arhitekture, nastao u toku nastavnog procesa u protekloj 2019. godini.

Žiri za dodelu nagrada je u sledećem sastavu: predsednica - dr Snežana Vesnić, arhitekta, Beograd i članovi - dr Jelena Ivanović Vojvodić, arhitekta, Beograd; dr Dijana Adžemović Anđelković, arhitekta, Beograd; dr Nemanja Radusinović, arhitekta, Novi Sad i Miodrag Medar, arhitekta, Niš.

Predlagač je dužan da Žiriju u pisanoj formi podnese: prijavu kandidata sa informacijom o objektu kojim se kandidat kandiduje za nagradu; a naročito, dokaz o članstvu područnog Društva arhitekata, grafičke priloge (situaciju osnove i preseke) koji će omogućiti odgovarajući uvid u sadržaj i rešenje, kratko tekstualno objašnjenje i fotografije objekta iz kojih se može sagledati ukupan gabarit – obavezna predaja i digitalno (cd, dvd ili usb) u pdf formatu, u rezoluciji do 150dpi, kao i izjavu da je objekat završen u godini za koju konkuriše. Predlagač može podneti za predloženo delo i već ranije objavljene ocene, mišljenja, kritike i drugi raspoloživi materijal (ukoliko postoje) koji prezentuje, tumači i osvetljava kandidatov doprinos i podkrepljuje razlog za kandidaturu. Za predloženi studentski projekat, predlagač je dužan da Žiriju u pisanoj formi podnese: prijavu kandidata sa informacijom o projektu kojim se kandidat kandiduje za nagradu, grafičke priloge projekta koji će omogućiti uvid u sadržaj i rešenje, tekstualni opis projekta, preporuku predmetnog nastavnika kao i drugi raspoloživi materijal o studentskom projektu – obavezna predaja i digitalno (cd, dvd ili usb) u pdf formatu, u rezoluciji do 150dpi.

Konkurs za nagradu je raspisan 20.07.2020, a rok za podnošenje predloga sa kompletnom dokumentacijom je do 30.09.2020. godine do 15,00 časova.

Predlozi se dostavljaju na adresu Udruženja arhitekata Srbije i Društva arhitekata Beograda, Kneza Miloša 7a/III, soba 32, radnim danima od 10,00 do 14,00 časova, kontakti UAS/DAB.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bobby 20.03.2023.
Meni su roditelji radili u BIGZ-u, znam da ...
Masa 19.03.2023.
Ma bravo premasili ste sami sebe. Pa gde su...
Ma nemoj 18.03.2023.
Tu nema niko ko je pošteno zaradio pare, i ...
Mima 17.03.2023.
Ne treba da se bune jer ako su starosedeoci...
Rodoljub 17.03.2023.
Ok. je da se stave ozbiljne primedbe na kva...

;