IZOLACIJA-468X60-BANNER

Udruženje arhitekata Srbije raspisalo konkurs za godišnju nagradu

23.07.2020. | UAS

Udruženje arhitekata Srbije raspisalo je konkurs za dodelu godišnjih nagrada za arhitekturu za 2019. godinu.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Nagrada Udruženja arhitekata Srbije se dodeljuje u tri kategorije i to za:

  • Najuspešnije arhitektonsko delo iz svih oblasti arhitekture autorima pojedincima ili autorskim timovima, realizovano u protekloj godini zaključno sa 31.12.2019. godine za Godišnju nagradu "Aleksej Brkić".
  • Izvedeno delo naših arhitekata koje je realizovano u inostranstvu u  konkurenciji za povelju Udruženja arhitekata Srbije, u protekloj godini, zaključno sa 31.12.2019.
  • Najuspeliji studentski projekat arhitekture studentima arhitekture, nastao u toku nastavnog procesa u protekloj 2019. godini.

Žiri za dodelu nagrada je u sledećem sastavu: predsednica - dr Snežana Vesnić, arhitekta, Beograd i članovi - dr Jelena Ivanović Vojvodić, arhitekta, Beograd; dr Dijana Adžemović Anđelković, arhitekta, Beograd; dr Nemanja Radusinović, arhitekta, Novi Sad i Miodrag Medar, arhitekta, Niš.

Predlagač je dužan da Žiriju u pisanoj formi podnese: prijavu kandidata sa informacijom o objektu kojim se kandidat kandiduje za nagradu; a naročito, dokaz o članstvu područnog Društva arhitekata, grafičke priloge (situaciju osnove i preseke) koji će omogućiti odgovarajući uvid u sadržaj i rešenje, kratko tekstualno objašnjenje i fotografije objekta iz kojih se može sagledati ukupan gabarit – obavezna predaja i digitalno (cd, dvd ili usb) u pdf formatu, u rezoluciji do 150dpi, kao i izjavu da je objekat završen u godini za koju konkuriše. Predlagač može podneti za predloženo delo i već ranije objavljene ocene, mišljenja, kritike i drugi raspoloživi materijal (ukoliko postoje) koji prezentuje, tumači i osvetljava kandidatov doprinos i podkrepljuje razlog za kandidaturu. Za predloženi studentski projekat, predlagač je dužan da Žiriju u pisanoj formi podnese: prijavu kandidata sa informacijom o projektu kojim se kandidat kandiduje za nagradu, grafičke priloge projekta koji će omogućiti uvid u sadržaj i rešenje, tekstualni opis projekta, preporuku predmetnog nastavnika kao i drugi raspoloživi materijal o studentskom projektu – obavezna predaja i digitalno (cd, dvd ili usb) u pdf formatu, u rezoluciji do 150dpi.

Konkurs za nagradu je raspisan 20.07.2020, a rok za podnošenje predloga sa kompletnom dokumentacijom je do 30.09.2020. godine do 15,00 časova.

Predlozi se dostavljaju na adresu Udruženja arhitekata Srbije i Društva arhitekata Beograda, Kneza Miloša 7a/III, soba 32, radnim danima od 10,00 do 14,00 časova, kontakti UAS/DAB.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...
Ciceron 10.10.2022.
Pitati struku ne znaci pitati obavezno one ...
DARKO 10.10.2022.
Sve je to lepo. Samo da se konsultuje struk...

;