INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rekonstrukcija trga i pešačkih staza u centru Lazarevca

12.06.2020. | eKapija

Počela je rekonstrukcija javne pešačke površine u centru Lazarevca, a planirano je da radovi budu završeni do oktobra. U planu je da nakon toga počne izgradnja trga i spomenika knezu Lazaru, koji će se nalaziti ispod Centra za kulturu, a koje će finasirati Direkcija za izgradnju Grada Beograda.

Budući izgled trga u Lazarevcu

Budući izgled trga u Lazarevcu (Foto: Gradska opština Lazarevac)

Posao je nakon sprovedene tenderske procedure poveren grupi ponuđača koju čine firme Bauwesen iz Lazarevca i Project Biro Utiber iz Novog Sada. Ugovorena vrednost radova za uređenje pešačkih površina u naselju Treća mesna, između ulica Karađorđeva i Voke Savića (trg) i naselju Stadion je 28.272.868 dinara.

- Nekadašnji trg rudara i omiljeno mesto Lazarevčana, posle 40 godina dobiće nov i moderan izgled. Sredstava za rekonstrukciju javne površine obezbeđena su iz budžeta GO Lazarevac, a u sklopu planiranih radova biće zamenjena javna rasveta, mobilijar i izgrađen prostor za decu, kao i staze za osobe sa invaliditetom - rekao je prilikom obilaska radova predsednik opštine Bojan Sinđelić, a navodi se na sajtu opštine.

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević je naveo da rekonstrukcija ove javne površine podrazumeva zamenu ploča, uređenje pešačkih staza i zelene površine, koje će biti prilagođene i osobama sa invaliditetom. U samom centru parka nalaziće se fontana, nov mobilijar i rasveta.

Stević je dodao i da je urađeno idejno rešenje za dva kružna toka na Ibarskoj magistrali kod jezera Očaga i da je započeto planiranje trase novog auto-puta "Vožd Karađorđe".

 

Komentari: 1

Miki 15.06.2020 10.05.08

Baš je nama Lazarevčanima mnogo bitan trgić, dok u centru grada i dalje imamo autobusku stanicu. U svim normalnim gradovima i gradićima se autobuske stanice nalaze na periferiji ili se radi na njihovom izmeštanju dok se kod nas kao u zadnjoj kasabi nalazi u centru i guši ceo grad.

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;