INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rekonstrukcija trga i pešačkih staza u centru Lazarevca

12.06.2020. | eKapija

Počela je rekonstrukcija javne pešačke površine u centru Lazarevca, a planirano je da radovi budu završeni do oktobra. U planu je da nakon toga počne izgradnja trga i spomenika knezu Lazaru, koji će se nalaziti ispod Centra za kulturu, a koje će finasirati Direkcija za izgradnju Grada Beograda.

Budući izgled trga u Lazarevcu

Budući izgled trga u Lazarevcu (Foto: Gradska opština Lazarevac)

Posao je nakon sprovedene tenderske procedure poveren grupi ponuđača koju čine firme Bauwesen iz Lazarevca i Project Biro Utiber iz Novog Sada. Ugovorena vrednost radova za uređenje pešačkih površina u naselju Treća mesna, između ulica Karađorđeva i Voke Savića (trg) i naselju Stadion je 28.272.868 dinara.

- Nekadašnji trg rudara i omiljeno mesto Lazarevčana, posle 40 godina dobiće nov i moderan izgled. Sredstava za rekonstrukciju javne površine obezbeđena su iz budžeta GO Lazarevac, a u sklopu planiranih radova biće zamenjena javna rasveta, mobilijar i izgrađen prostor za decu, kao i staze za osobe sa invaliditetom - rekao je prilikom obilaska radova predsednik opštine Bojan Sinđelić, a navodi se na sajtu opštine.

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević je naveo da rekonstrukcija ove javne površine podrazumeva zamenu ploča, uređenje pešačkih staza i zelene površine, koje će biti prilagođene i osobama sa invaliditetom. U samom centru parka nalaziće se fontana, nov mobilijar i rasveta.

Stević je dodao i da je urađeno idejno rešenje za dva kružna toka na Ibarskoj magistrali kod jezera Očaga i da je započeto planiranje trase novog auto-puta "Vožd Karađorđe".

 

Komentari: 1

Miki 15.06.2020 10.05.08

Baš je nama Lazarevčanima mnogo bitan trgić, dok u centru grada i dalje imamo autobusku stanicu. U svim normalnim gradovima i gradićima se autobuske stanice nalaze na periferiji ili se radi na njihovom izmeštanju dok se kod nas kao u zadnjoj kasabi nalazi u centru i guši ceo grad.

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;