PRIJAVA-468X60-BANNER

Građevina je važna za razvoj Beograda

25.03.2020. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež juče (24.03.2020) su u Skupštini grada održali sastanak sa građevinskim kompanijama koje rade na teritoriji Beograda. Zamenik gradonačelnika je ovom prilikom istakao da je ideja da se pomogne građevinskim kompanijama da ostanu da rade, jer je važno da se zadrži nivo privredne aktivnosti koliko je to moguće u ovakvoj situaciji.

– Osim što je važno da se poštuju sve mere koje je Vlada Srbije donela kako bismo zaštitili građane od epidemije, neophodno je i da sve kompanije koje mogu da nastave sa radom, to i učine. Građevina je važna za razvoj grada Beograda. Razgovarali smo sa građevinskim kompanijama da ovaj nivo aktivnosti ostane u Beogradu. Oni su izrazili želju da nastave da rade, a mi smo rešavali određene tehničke detalje – rekao je Vesić.

Ilustracija (www.pixabay.com)

On je naglasio da će se u Privrednoj komori Srbije napraviti zajednička grupa između građevinskih kompanija, Privredne komore i Grada Beograda

– Na ovaj način rešavaćemo sve praktične probleme koje imaju građevinske kompanije, poput prevoza radnika, dobijanja dozvola i slično. Naša želja je da sva aktivna gradilišta u Beogradu i dalje ostanu u funkciji. Naišli smo na dobar odjek, rešili smo nekoliko konkretnih problema i nastavićemo da komuniciramo i ubuduće – kazao je Vesić i dodao da je važno da se u ovoj privrednoj grani, koja dobro posluje, ne izgubi nijedno radno mesto. 

On je istakao da ukoliko ove kompanije nastave sa radom i da plaćaju radnike, lakše će se doći do povećanja bruto domaćeg proizvoda i brže izaći iz krize, koja očekuje čitav svet.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;