INFONET-468X60-BANNER

Beograd dobija "W" hotel

27.11.2019. | Beobuild

Izgradnja "W" hotela i stanova u Beogradu mogla bi da počne već početkom sledeće godine, pošto su za objekat izdati lokacijski uslovi, a u toku je i tender za izbor izvođača. Ova franšiza deo je portfolija američke kompanije Starwood Hotels&Resorts, a beogradski hotel nalaziće se na samoj obali reke Save, odmah do tramvajskog mosta.

Budući izgled

Budući izgled "W" hotela

Budući objekat biće kombinovane namene, a hotel će biti samo manji deo njegove površine. Primarna funkcija objekta je stambena, sa ukupno 168 stambenih jedinica različitih površina i funkcionalne organizacije. Rezidencijalni deo biće takođe deo "W" franšize, što će vlasnicima stanova omogućiti da koriste iste usluge i sadržaje kao i gosti hotela, uz visok nivo standarda koji donosi ovaj poznati brend.

Zgrada koja će zauzimati ekskluzivnu lokaciju pored reke ima skoro 40.000m² bruto površine, od čega oko 30.000m² na nadzemnim etažama (2Po+Pr+Mezanin+15). Hotelski sadžaji nalaziće se u okviru prizemlja i mezanina, kao i na prva četiri sprata, dok će se stambeni deo nalaziti između 4. i 15. sprata. Poslednji 15. sprat takođe je deo hotela, gde je planirana otvorena terasa sa bazenom, barom i restoranom. Stambena i komercijalna funkcija imaće fizički odvojene ulaze i vertikalne komunikacije, a kapacitet hotela biće 115 soba visoke kategorije.

Ono što je primetno kod ovog projekta jesu i velike spratne visine, od čak 3.3 metara na stambenim spratovima, što je takođe poseban kvalitet u stanogradnji. Objekat će imati i dvospratnu podzemnu garažu sa 230 parking mesta, kao i 23 parking mesta u okviru parcele na otvorenom. Materijalizacija spoljašnjosti podrazumeva fasadu od klinker opeke koja se stavlja direktno na izolaciju, a fasadu od staklenih panela imaće samo poslednji sprat, prizemlje i delovi fasade na uglovima objekta. Ograde na balkonima biće takođe od stakla.

Budući izgled

Budući izgled "W" hotela

Objekat zauzima oblik ćiriličnog slova "Г", pa je ostvarena zauzetost na parceli od 54%, čime je dobijen prostran ulazni plato i bašta hotela. Planirano je i formiranje zaštitnog zelenog pojasa duž severne strane objekta, odnosno ka pristupima Starom savskom mostu.

Pored Beograda, “W” franšiza u Evropi ima slične rezidencijalne projekte samo još u Londonu i Portugaliji. Akvizicijom iz 2016. godine Starwood grupa postala je deo čuvenog lanca Marriott International, čime je formirana najveća hotelska kompanija na svetu. Beogradski “W Hotel&Residences” deo su projekta “Beograd na vodi”, a ukupna vrednost investicije procenjuje se na oko 60 miliona evra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;