INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi e-servis omogućava da se sa Republičkim geodetskim zavodom komunicira isključivo elektronskim putem

26.11.2019. | Beta

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je da je u okviru eŠaltera počeo da radi novi e-servis, koji će omogućiti licenciranim geodetskim organizacijama da komuniciraju sa RGZ isključivo elektronskim putem, a građanima je omogućeno digitalno podnošenje zahteva katastru putem licenciranih geodetskih organizacija.

- Sada će građani sve svoje poslove u vezi sa oblastima rada geodetskih organizacija moći da obave u svom gradu, bez obzira gde se njihova nepokretnost nalazi, što je ogromna ušteda vremena i novca - precizirano je u saopštenju.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Podseća se da je do sada bilo neophodno otputovati u mesto u kom se nepokretnost nalazi i podneti zahtev u tamošnjoj službi katastra nepokretnosti.

Istaknuto je da je novi e-servis najlakši, najbrži i najpouzdaniji put da građani reše probleme u vezi sa svojom imovinom, a istovremeno je omogućeno da administracija nepokretnosti funkcioniše lakše, jednostavnije, efikasnije i pouzdanije.

RGZ je izradio i mapu licenciranih geodetskih organizacija u Srbiji, kojih ima 440, i obezbedio uvid u sve neophodne poslovne podatke.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;