ROCKWOOL nastavlja sa investicijama

06.11.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Nakon početnih 100 miliona evra koliko je iznosila green field investicija, kompanija ROCKWOOL od 2008. do sada uložila je više od 20 miliona evra. Takođe je povećan i asortiman proizvoda i prvi put se kamena vuna kombinuje sa drugim materijalima kao što su aluminijum, voal ili kraft papir.

ROCKWOOL je krajem prošlog meseca u fabrici kamene vune bio domaćin poslovnim partnerima iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije i Severne Makedonije. Među zvanicama bili su poslovni partneri sa kojima kompanija više godina uspešno sarađuje: kupci, dobavljači, predstavnici lokalne i nacionalne vlasti, akademske zajednice te predstavnici sindikata kao i brojni pripadnici medija.

ROCKWOOL nastavlja sa investicijama

Povod za ovo okupljanje bilo je obeležavanje uspešne višegodišnje saradnje, a bila je to i prilika da kompanija predstavi svoje poslovne rezultate kao i najnoviju investiciju koja se tiče ulaganja u proširenje ponude proizvoda.

Aleks Fonović, direktor fabrike istakao je da je nakon početnih 100 miliona evra koliko su uložili u svoj green field pogon, od 2008. do danas uloženo više od 20 miliona evra, što u povećanje proizvodnog kapaciteta, ponude proizvoda, u zadovoljavanje sve oštrijih ekoloških standarda kao i u obrazovanje svojih zaposlenih ali i u projekte društveno odgovornog poslovanja.

Pojasnio je kako je jedna od poslednjih većih investicija ona u tzv. offline proizvodnju. Kako je rekao tu je uloženo više od 2,2 miliona evra, a u njenoj realizaciji učestvovalo je više od 40 stručnjaka pa je i otvoreno 7 novih radnih mesta.

ROCKWOOL nastavlja sa investicijama

Prisutnima se obratio i Mehdi Ossor, direktor prodaje za regiju Adria, i tom prilikom rekao da se u 11 godina proizvodnje u istarskoj fabrici puno ulagalo kako bi se zadovoljile potrebe kupaca na tržištu. Unapređivan je asortiman proizvoda kao i kvalitet rešenja od kamene vune na nivou usluge. U fabrici se proizvodi više od 600 različitih proizvoda koji odgovaraju brojnim zahtevima građevinskog sektora i različitim industrijama. Dodao je i da od sada, a upravo zahvaljujući ovoj najnovijoj investiciji, ROCKWOOL izrađuje proizvode koji kombinuju kamenu vunu sa drugim materijalima, poput aluminijuma, voala ili kraft papira. To su rešenja za kose krovove, pregradne zidove i ventilisane fasade.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...