INFONET-468X60-BANNER

Počela VIII Međunarodna naučno-stručna konferencija "Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge"

30.10.2019. | Gradjevinarstvo.rs

VIII Međunarodna naučno-stručna konferencija ''Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge'' otvorena je u sarajevskom Hotelu Hills. U svečanom obraćanju istaknut je značaj održavanja ovakvih manifestacija.

Počela VIII Međunarodna naučno-stručna konferencija

Prisutne je pozdravo Nedžad Memić iz kompanije Sfera, koja je organizator događaja, te poželeo dobrodošlicu svim učesnicima. Van. prof. dr. Amira Salihbegović ispred Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, koji je koorganizator, istakla je važnost održavanja ovakvih događaja kako za struku tako i nauku. Prisutnima se obratio i potpredsednik Privredne komore Federacije BiH, Mirsad Jašarspahić, koji je čestitao organizatorima na animaciji šire društvene zajednice. U ime grada Sarajeva,a po ovlaštenju gradonačelnika ugodan boravak u gradu Sarajevu poželjela je Alma Rešo iz Službe za urbanizam, investicije, stambene i komunalne poslove Gradske uprave Sarajeva.

Konferencija se održava danas (30.10.2019)  i sutra (31.10.2019) a iznose se noviteti, regulative i standardi u oblasti materijala za fasadne sisteme. Konferencija na jednom mestu okuplja struku i nauku, izlagače i predavače iz područja ove oblasti, te nudi učesnicima mogućnost direktne komunikacije, uspostavljanja saradnje i razmenu znanja i iskustva, što je i krajnji cilj konferencije, ističu iz Sfere.

Konferenciju je podržalo više od dvadeset kompanija koje aktivno deluju u ovom području. Organizacija ovakvih događaja moguća je isključivo uz podršku realnog sektora. Sponzori i partneri će putem prezentacija i izložbenog dela ponuditi sve neophodne informacije, te predstaviti novitete i trendove u domenu fasadnih sistema i ventilisanih obloga.

Počela VIII Međunarodna naučno-stručna konferencija

Sponzori konferencije su: Sika BH, Knauf, RÖFIX, Terrasit Insulation, Krug d.o.o. i kompanija Rockwool, dok su partneri i izlagači kompanije: Baumit, Austrotherm, Eps Laštro, Tehnomarket, Bh Alumil, Valpaint, IGM Visoko, Knauf Insulation i Fibran, kompanija Kompozitni materijali, te Metal Tehnologija, Mališić Home & Decor, BSP International, Bio Plus, te kompanija Bis Tip sa brendom Lunos.

Drugog dana održaće se panel diskusija o temi konferencije u kojoj će aktivno učestvovati svi izlagači, predavači i gosti. Ulaz na konferenciju je besplatan.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;