INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Most kralja Aleksandra kod Zvornika u novom ruhu

29.08.2019. | D. Gajić | Novosti

Dugo najavljivana rekonstrukcija Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji spaja Zvornik u Republici Srpskoj i Mali Zvornik u Srbiji, počela je izmeštanjem telekomunikacionih kablova i postavljanjem skela. Sredstva za rekonstrukciju mosta koji je dug 150 a širok 7,2 metra, obezbedila je Vlada Republike Srbije.

Nadležni organi BiH i Srbije dali su saglasnost da se zbog izvođenja radova most zatvori za pešake na tri meseca. Za to vreme opštine Zvornik i Mali Zvornik su obezbedile autobuse koji će prevoziti putnike od Zvornika do mosta u Karakaju odnosno od Malog Zvornika do graničnog prelaza Karakaj. Ovo je veoma bitno za skoro pet hiljada putnika, uglavnom učenika i radnika, koji svakodnevno zbog svojih obaveza prelaze most.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ugovorom koji su potpisali gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i direktor Enikon gradnje Miroslav Lazarević, koja je izvođač radova, predviđeno je da se obavi peskarenje metalne konstrukcije, zamene dotrajali delovi, sanira jedan nosivi stub, ofarba metalna konstrukcija i postavi rasveta.

Gradonačelnik Stevanović je uz zahvalnost Vladi Srbije, istakao da je početak radova značajan dan, a da će značajniji biti onaj kada se oni završe i most bude ponovo otvoren za pešake.

- Nadam se da će završetkom rekonstrukcije mosta zaživeti sporazum između Srbije i BiH, kojim bi se trebalo omogućiti da most sa važećom putnom ispravom mogu koristiti svi građani Srbije i BiH, a ne kao dosad samo žitelji Zvornika i Malog Zvornika.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;