BAU2023-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Usvojene odluke iz oblasti urbanizma, energetike i komunalno-stambene oblasti

17.05.2019. | Beoinfo

Na jučerašnjoj (16.05.2019) sednici Skupštine grada Beograda usvojena je Odluka o dopuni Odluke o načinu postupanja sa nepokretnostima koje su u javnoj svojini Grada Beograda, odnosno nad kojima grad ima posebna svojinska ovlašćenja.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će ubuduće kada se bude radilo na infrastrukturi, moći da se isplati građevinska vrednost nelegalnog objekta, čime se ubrzava ceo proces. Jedna od možda najvažnijih promena jeste ta da su do sada mogle da se prodaju samo parcele koje su bile potpuno vlasnički rešene, a sada mogu da se prodaju i naši delovi, čime će se te parcele brže stavljati u funkciju.

On je najavio da će se naredne godine snažno raditi na tangenti koja treba da poveže budući most na Adi Huji sa Mostom na Adi, te će ove odluke bitno doprineti da se brže rešavaju imovinsko-pravna pitanja, kako bi radovi mogli efikasnije da se izvode.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Odbornici Skupštine Grada Beograda usvojili su i Odluku o osnivanju i radu Službe glavnog urbaniste Grada Beograda. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, obrazlažući ovu odluku, ukazao je da je neophodno da postoji Služba glavnog urbaniste, s obzirom da urbanista ima ogroman posao. Služba će, prema njegovim rečima, koordinisati rad gradskog Sekretarijata za urbanizam, Urbanističkog zavoda i Direkcije za građevinsko zemljište.

Kako je navedeno u obrazloženju odluke, služba ima zadatak da preduzima aktivnosti u cilju saradnje na pripremi programa uređivanja zemljišta u delu koji se odnosi na donošenje planskih dokumenata, kao i da razmatra inicijative za donošenje planskih dokumenata i o svom stavu obaveštava organizacionu jedinicu Gradske uprave Beograda nadležnu za poslove urbanizma radi daljeg postupanja.

Gradski odbornoci su usvojili izmene i dopune Odluke o snabdevanju toplotnom energijom u Beogradu kojom se stiče osnov da se isporuka toplotne energije obezbedi i posle 3. maja, rekla je sekretarka za energetiku Nina Jandrić. Odlukom je predviđeno da su uslovi za to da RHMZ definiše temperaturu u narednom periodu ispod 12 stepeni ako su ispunjeni tehnički i tehnološki uslovi.

Odbornici su usvojili i Odluku o postavljanju i uklanjanju objekata za deponovanje i separaciju rečnih agregata na vodnom zemljištu na teritoriji grada Beograda, kao i Plan za postavljanje i uklanjanje objekata za deponovanje i separaciju rečnih agregata, s mogućnošću prateće proizvodnje na teritoriji grada.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;