PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Prvi dan konferencije "Sfera 2019: Tehnologija betona" ispunio očekivanja

27.03.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Dana 26.03.2019. je u Sarajevu otvorena VII Međunarodna naučno stručna konferencija "Tehnologija betona", koju je službeno otvorio Mirsad Jašarspahić, potpredsednik Privredne komore FBiH koji je naglasio važnost ovakvih skupova za struku i nauku, i naveo da Privredna komora itetako podržava ovakve manifestacije.

Cilj konferencije je osigurati učesnicima kvalitetan ambijent za održavanje poslovnih sastanaka i prezentacija, a sve u cilju unapređenja poslovanja. Direktorka kompanije Sfera d.o.o. Mostar istakla je da su naučno stručne konferencije iz oblasti građevinarstva i arhitekture postale tradicionalne i već prepoznate u celoj regiji kao respektabilan događaj koji na jednom mestu spaja struku i nauku. Prodekan Građevinskog fakulteta iz Sarajeva, Mirza Pozder kazao je kako je važno da fakultet podržava ovakve događaje, te se zahvalio organizatorima na pruženoj prilici za predstavljanje.

Prvi dan konferencije

Ispred Federalnog ministarstva prostornog uređenja obratio se i Igor Dizdarev koji je naveo da je beton kao građevinski materijal obrađen kroz zakonsku regulativu na federalnom nivou. Naveo je kako je u planu ministarstva izrada Zakona o građevinskim proizvodima, kako bi se zakonska regulativa BiH što više približila evropskom pristupu u sertifikovanju građevinskih proizvoda.

Branimir Muidža, direktor Tvornice Cementa Kakanj d.d. i predsednik Vijeća stranih investitora BiH istakao je kako ova konferencija ima važan interes za građevinski sektor i ekonomiju.

Prvi dan konferencije

Na konferenciji se govori o regulativama i standardima u oblasti tehnologije betona, uz prezentacije kompanija i njihovih iskustava u procesu izgradnje objekata.

Inače, konferenciju organizuje kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Građevinskim fakultetom Sarajevo, Institutom za standardizaciju BiH, IGH institutom iz Zagreba, GIT institutom iz Tuzle.

Program konferencije je nastavljen danas (27.03.2019) uz prezentacije i predavanja stručnjaka i predstavnika kompanija koji su sponzori i partneri. Danas će takođe biti održana i panel diskusija o temi konferencije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;