INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Video nadzor na Koridoru 10

05.03.2019. | S. B. | Novosti

Šta se radi na gradilištima još nezavršenog Koridora 10 sada prati video-nadzor. Investitor, preduzeće Koridori Srbije, dosad je postavio 17 kamera na šest lokacija duž južnog i istočnog kraka ovog auto-puta, a preostalo je da se montira još dvanaest. Video-nadzor se uvodi na zahtev Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i dosad je koštao oko 8,5 miliona dinara, bez obračunatog poreza na dodatu vrednost. Isti sistem kontrole izvođača predviđen je i na tri gradilišta Koridora 11.

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović pre mesec dana je najavila da će, radi kontrole izvođača, postaviti kamere duž gradilišta i da će uvid imati i građani. Ova opcija još nije dostupna.

- U ovom momentu razmatramo tehničke i druge opcije za omogućavanje javnog videostrima. O mogućnostima i eventualnom pristupu video-linku, javnost će biti blagovremeno obaveštena - kažu u Koridorima Srbije. - Kada je reč o postavljanju video-nadzora na sve tri deonice Koridora 11, procedura postavljanja je u toku. Inženjer je dao nalog izvođaču radova, Shandong Hi-Speed Group, da u prisustvu nadzornog organa odredi lokacije gde će se izvršiti montaža opreme, kao i da prikupi minimum tri ponude za nabavku i ugradnju neophodne opreme za video-nadzor.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Postavljanje kamera duž Koridora 10 povereno je firmi Macchina Security. Pored postavke kamera, u cenu su uračunati mobilni serveri za snimanje, GPS modul za praćenje lokacije kamera, optički kabl za povezivanje uređaja u tunelu, zakup internet konekcije u trajanju od šest meseci.

- Napominjemo da će navedena oprema nakon završetka preostalih deonica na južnom i istočnom kraku Koridora 10 biti korišćena i na svim drugim gradilištima budućih infrastrukturnih projekata - kažu u Koridorima.

Ministarstvo saobraćaja je zadovoljno što su Koridori Srbije uspešno i u kratkom roku ostvarili njihovu inicijativu.

Ovako izgleda raspored dosad postavljenih 17 kamera - na deonici Bancarevo - Crvena Reka: Kosina 6 (tri kamere), Kosina 7 (tri kamere), Kosina 26 (tri kamere), Kosina od kilometra 65+100 do kilometra 65+275 (tri kamere). Na Kosini Gradinje postavljene su tri kamere, a na istočnom i zapadnom portal tunela Bancarevo, ukupno dve kamere.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;