INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ulaže se još 5 mlrd EUR u infrastrukturu Srbije

19.02.2019. | Beta

U novom investicionom ciklusu u infrastrukturne projekte u drumskom i železničkom saobraćaju uložićemo 5 mlrd EUR, rekla je juče (18.02.2019) ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović. Ona je, gostujući na TV Happy, rekla da su povezivanje regiona i stabilnost Zapadnog Balkana važni za budućnost Srbije.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Ove godine će početi izgradnja Moravskog koridora, najvažnijeg za građane Srbije jer će povezati centralnu Srbiju i Šumadiju sa koridorima 10 i 11 - rekla je Mihajlović.

Dodala je da se pregovori o izgradnji Moravskog koridora vode sa američkom kompanijom Behtel.

Istakla je da će se Srbija dodatno povezivati sa regionom, gradonjom auto-puta Preljina–Požega i Kuzmin-Sremska Rača kao delova auto-puta do Sarajeva, kao i gradnjom auto-puta Niš–Priština, deonice do Pločnika.

- Nastavljamo izgradnju brze pruge Beograd–Budimpešta, ulažemo veliki novac u železnicu, u koju se nije ulagalo decenijama. Bilo je i ministara koji su smatrali da železnicu u Srbiji treba ukinuti - rekla je ona.

Aktuelna vlast je, prema njenim rečima, odučila da ulaže u železnicu i samo prošle godine rekonstruisano je više do 200 kilometara pruga.

Mihajlović je rekla da je „prošlo vreme kada na našim prugama nije bilo vozova koji nisu imali šta da prevoze".

- Danas gradimo najmoderniju prugu od Beograda do Budimpešte, a modernizovaćemo i rekonstruisaćemo i prugu Niš-Dimitrovgrad, u šta će biti uloženo 268 mil EUR - rekla je ona.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;