INFONET-468X60-BANNER

Ulaže se još 5 mlrd EUR u infrastrukturu Srbije

19.02.2019. | Beta

U novom investicionom ciklusu u infrastrukturne projekte u drumskom i železničkom saobraćaju uložićemo 5 mlrd EUR, rekla je juče (18.02.2019) ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović. Ona je, gostujući na TV Happy, rekla da su povezivanje regiona i stabilnost Zapadnog Balkana važni za budućnost Srbije.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Ove godine će početi izgradnja Moravskog koridora, najvažnijeg za građane Srbije jer će povezati centralnu Srbiju i Šumadiju sa koridorima 10 i 11 - rekla je Mihajlović.

Dodala je da se pregovori o izgradnji Moravskog koridora vode sa američkom kompanijom Behtel.

Istakla je da će se Srbija dodatno povezivati sa regionom, gradonjom auto-puta Preljina–Požega i Kuzmin-Sremska Rača kao delova auto-puta do Sarajeva, kao i gradnjom auto-puta Niš–Priština, deonice do Pločnika.

- Nastavljamo izgradnju brze pruge Beograd–Budimpešta, ulažemo veliki novac u železnicu, u koju se nije ulagalo decenijama. Bilo je i ministara koji su smatrali da železnicu u Srbiji treba ukinuti - rekla je ona.

Aktuelna vlast je, prema njenim rečima, odučila da ulaže u železnicu i samo prošle godine rekonstruisano je više do 200 kilometara pruga.

Mihajlović je rekla da je „prošlo vreme kada na našim prugama nije bilo vozova koji nisu imali šta da prevoze".

- Danas gradimo najmoderniju prugu od Beograda do Budimpešte, a modernizovaćemo i rekonstruisaćemo i prugu Niš-Dimitrovgrad, u šta će biti uloženo 268 mil EUR - rekla je ona.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;