INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Gradiće se atletski stadion u Jajincima

10.10.2018. | M. Stanojković | Novosti

Beograd bi trebalo da dobije novi atletski stadion na prostoru Fudbalskog kluba Heroj u Jajincima, čija bi gradnja trebalo da počne 2020. godine. Čelnici Atletskog kluba Voždovca, u saradnji sa Opštinom Voždovac, planiraju ovaj projekat, a mini sportski kompleks prostiraće se na 2,2 hektara i koristiće se za treninge i manja takmičenja.

Idejno rešenje već je urađeno, a očekuje se da u narednom periodu bude prikupljena neophodna dokumentacija, a Opština i Klub, u saradnji sa Atletskim savezom Srbije, već su u pregovorima s kineskim investitorima, koji bi mogli da finansiraju izgradnju. Kompleks će se sastojati od šest atletskih staza, s terenom za fudbal i mali fudbal, košarku.

- Postoji velika želja da na Voždovcu napravimo nešto što bi bio moderan stadion za trenažni proces i manja takmičenja - kaže, za Novosti, Jovan Jahić, predsednik Atletskog kluba Voždovac. - Objekat će imati šest atletskih staza i teren za svaku od bacačkih disciplina. U sredini će biti travnati teren za fudbal, a biće predviđen i deo gde će moći da se igra šah, bridž. Planiran je i manji teren za badminton.

Nekoliko sastanaka na ovu temu već je održano, a Opština Voždovac uveliko radi na pribavljanju neophodnih papira.

- Bićemo tehnička podrška, jer nemamo novca da finansiramo jedan tako veliki projekat, ali ćemo se potruditi da pronađemo investitore - kaže Aleksandar Savić, predsednik Opštine Voždovac. - Obezbedićemo potrebne dozvole i nadamo se skoroj realizaciji projekta.

Osim ovoga, najavljena je i izgradnja atletskog stadiona u Bloku 45 na Novom Beogradu.

Ukoliko on bude izgrađen do 2021. godine, Beograd će steći uslove da se kandiduje za Evropsko atletsko prvenstvo 2024. na otvorenom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;