PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Nova era investicija u infrastrukturi

29.06.2018. | Tanjug

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović čestitala je juče (28.06.2018) Dan putara i istakla da je zadovoljna rezultatima, jer je za tri godine izgrađeno 200 kilometara auto-puteva S obzirom na to da je vizija Srbije povezivanje sa regionom, Evropom i svetom, ona navodi da svaki novoizgrađeni put i most približavaju tom cilju, ali da on ne može biti ostvaren bez putara.

- Posle 30 godina, do kraja 2018. imaćemo kompletno gotov Koridor 10, kao i deonicu Koridora 11 od Obrenovca do Preljine - navela je Mihajlović u čestitki putarima.

Dodaje da na tome država neće stati, već će time započeti „nova evra investicija u infrastrukturi".

- Sledeće godine krenućemo u izgradnju Moravskog koridora, deonice Koridora 11 od Preljine do Požege, kao i auto-puta mira Niš-Merdare-Priština. S našim kineskim partnerima pregovaramo i o izgradnji Fruškogorskog koridora, auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice od Šapca do Loznice - ističe ministrka.

Prema njenim rečima, Srbija se može pohvaliti činjenicom da će do kraja godine u odnosu na 2014. proći skoro 20 miliona vozila više.

- To za nas dalje znači i nove fabrike, radnje i benzinske pumpe kraj auto-puta, kao i veće prihode od naplate putarina, što će nam koristiti za kvalitetnije održavanje puteva i više posla za vas - poručila je ministarka putarima.

Najavila je da putare čeka još puno posla i istakla da je važno da se putarska preduzeća udružuju, osavremenjuju svoje poslovanje, prate trendove u savremenim tehnologijama, nadmeću za poslove i, kad ih dobiju, da radovi budu izvedeni u roku i kvalitetno.

- Država je tu da stvara uslove - doneli smo novi Zakon o putevima, usvojili izmene i dopune Zakona o prevozu putnika i prevozu tereta, zakonski omogućili da se auto-putevima kroz Srbiju vozi 130km na sat. I sve to s ciljem da saobraćaj u Srbiji bude efikasniji i bezbedniji, a naši putevi grade i održavaju u skladu sa svetskim standardima - podvukla je Mihajlović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bobby 20.03.2023.
Meni su roditelji radili u BIGZ-u, znam da ...
Masa 19.03.2023.
Ma bravo premasili ste sami sebe. Pa gde su...
Ma nemoj 18.03.2023.
Tu nema niko ko je pošteno zaradio pare, i ...
Mima 17.03.2023.
Ne treba da se bune jer ako su starosedeoci...
Rodoljub 17.03.2023.
Ok. je da se stave ozbiljne primedbe na kva...

;