PRIJAVA-468X60-BANNER

Potpisali su saglasnost da dobiju terase, a umesto toga ih je dočekao najbizarniji lift u Beogradu

07.06.2018. | Marija Antonijević, Rada Bjelić, Ana Ristović | Blic

Stanari zgrada u Ulici Marijane Gregoran 54 i 54a na Karaburmi mogu da se pohvale da definitivno imaju najneobičnije liftove u gradu.

Kao prvo, ne nalaze se u zgradi, nego ispred nje, zaklanjaju pola ulaznih vrata pa stanari više ne mogu uneti ili izneti glomazniji nameštaj, a povrh svega, metalna konstrukcija je sa spoljne strane obložena nekom vrstom plastike i lima. Unutrašnjost je još poluprazna, pošto se u njoj trenutno nalazi nešto što podseća na teretni lift.

A sve je počelo još pre dve godine kada su stanari odobrili nadogradnju u vidu petog sprata.

- Naši problemi počeli su pre dve godine kada smo potpisali saglasnost da zgrada dobije peti sprat, a mi zauzvrat terase. Izvođač radova je bio u kontaktu i dogovoru sa predsednikom skupštine stanara. Međutim, ubrzo je sve krenulo naopako - započinje priču stanarka zgrade B. R.

Peti sprat je završen, ali dogovor u potpunosti nije ispoštovan, pomenute terase ostale su nedovršene do danas. Ipak, javio se novi problem, pošto je izvođač odlučio da sagradi lift, i to ispred samog ulaza u zgradu.

- Bili smo zapanjeni kada smo zatekli majstore koji postavljaju metalne konstrukcije za lift. Deo ulaza ostao je blokiran, a sam lift pretvorio je zgradu u pravo ruglo. Svi smo razočarani jer tako izgrađen lift ne deluje bezbedno - dodaje stanarka.

Iako smo pomislili da su možda u pitanju privremene konstrukcije kako bi radnici mogli lakše da dođu do gradilišta na poslednjem spratu, stanari uveravaju da je reč o izgradnji regularnog lifta koji će koristiti oni sa prvog, trećeg i petog sprata, na kojima će se samo budući lift zaustavljati.

Upravnika zgrade nije bio u stanu, a ostali stanari nisu bili raspoloženi za razgovor uz komentar da imaju već dovoljno muka i da ne žele da se upuštaju u ovaj, sada već zajednički problem.

U nekoliko navrata ovi, ali i stanari iz ulaza pored, koji su takođe dobili lift, pretili su tužbom investitoru, na kojeg pretnje nisu uticale, budući da su radovi nastavljeni.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;