INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Potpisali su saglasnost da dobiju terase, a umesto toga ih je dočekao najbizarniji lift u Beogradu

07.06.2018. | Marija Antonijević, Rada Bjelić, Ana Ristović | Blic

Stanari zgrada u Ulici Marijane Gregoran 54 i 54a na Karaburmi mogu da se pohvale da definitivno imaju najneobičnije liftove u gradu.

Kao prvo, ne nalaze se u zgradi, nego ispred nje, zaklanjaju pola ulaznih vrata pa stanari više ne mogu uneti ili izneti glomazniji nameštaj, a povrh svega, metalna konstrukcija je sa spoljne strane obložena nekom vrstom plastike i lima. Unutrašnjost je još poluprazna, pošto se u njoj trenutno nalazi nešto što podseća na teretni lift.

A sve je počelo još pre dve godine kada su stanari odobrili nadogradnju u vidu petog sprata.

- Naši problemi počeli su pre dve godine kada smo potpisali saglasnost da zgrada dobije peti sprat, a mi zauzvrat terase. Izvođač radova je bio u kontaktu i dogovoru sa predsednikom skupštine stanara. Međutim, ubrzo je sve krenulo naopako - započinje priču stanarka zgrade B. R.

Peti sprat je završen, ali dogovor u potpunosti nije ispoštovan, pomenute terase ostale su nedovršene do danas. Ipak, javio se novi problem, pošto je izvođač odlučio da sagradi lift, i to ispred samog ulaza u zgradu.

- Bili smo zapanjeni kada smo zatekli majstore koji postavljaju metalne konstrukcije za lift. Deo ulaza ostao je blokiran, a sam lift pretvorio je zgradu u pravo ruglo. Svi smo razočarani jer tako izgrađen lift ne deluje bezbedno - dodaje stanarka.

Iako smo pomislili da su možda u pitanju privremene konstrukcije kako bi radnici mogli lakše da dođu do gradilišta na poslednjem spratu, stanari uveravaju da je reč o izgradnji regularnog lifta koji će koristiti oni sa prvog, trećeg i petog sprata, na kojima će se samo budući lift zaustavljati.

Upravnika zgrade nije bio u stanu, a ostali stanari nisu bili raspoloženi za razgovor uz komentar da imaju već dovoljno muka i da ne žele da se upuštaju u ovaj, sada već zajednički problem.

U nekoliko navrata ovi, ali i stanari iz ulaza pored, koji su takođe dobili lift, pretili su tužbom investitoru, na kojeg pretnje nisu uticale, budući da su radovi nastavljeni.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;