Popustima protiv bespravne gradnje u Crnoj Gori

19.03.2018. | S.D. | Novosti

Odbornici Skupštine Podgorice usvojili su odluku o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, kao i za bespravne objekte, uz dva amandmana gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića kojima se iznosi naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta startno umanjuju za 30 odsto za objekte osnovnog stanovanja do 200 kvadrata i stambene objekte do 500 kvadrata.

- Ovi popusti su omogućeni kako bi se zaustavila bespravna gradnja i legalizacijom postojećih nelegalnih objekata stavila tačka na taj proces, ujedno sprečavajući ovakve pojave ubuduće, a vodeći računa o socijalnom statusu građana - kazao je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, i dodao da je glavni grad dao najpovoljnije uslove za legalizaciju objekata.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Sa umanjenjima, naknada za bespravnu gradnju u zoni V (Zagorič) za gotovinsko plaćanje, za objekat od 100 kvadrata, iznosi 2.101 evra, dok je u istim uslovima za zonu II je taj iznos 4.202 evra. Popusti su predviđeni i za vlasnike koji se odluče za plaćanje naknade u ratama.

Za bespravne objekte osnovnog stanovanja do 200 kvadrata umanjenje je 30 odsto obračunate komunalne naknade, a za bespravne stambene objekte ukupne neto površine do 500 kvadrata umanjenje je 25 odsto.

Sva prikupljena sredstva biće utrošena u korist građana, kroz komunalno i infrastrukturno opremanje tih lokacija. Gde postoje određena ulaganja vlasnika objekata, biće uzeto u obzir prilikom umanjena naknada.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...