Svi veliki projekti u Beogradu na rekama

22.02.2018. | Tanjug

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je u protekle četiri godine značajno povećan intenzitet radova u srpskoj prestonici. U prilog tome govori činjenica što su samo prošle godine izdate građevinske dozvole za više od million kvadrata. Vesić je rekao da je promenjen pravac u kom se razvija grad i da je on sada usmeren prema rekama.

- Zaista svi naši veliki projekti se nalaze na rekama. Tu ne mislim samo na Beograd na vodi, već i na Blok 18, i projekat Beko koji kreće da se radi. Prema Adi Huji će se raditi još jedan most. Svi naši veliki projekti silaze na reke - izjavio je Vesić.

U narednim godinama će, kako je rekao, posebno biti stimulisana gradnja na rekama, za šta, prema njegovim rečima, ima nekoliko razloga.

- Prvo ti projekti su atraktivniji i lakše nalazimo investitore, a kao drugo imamo 200km obala reka koje su potpuno neiskorišćene i grad treba da koristi tu svoju veliku prednost. To je bogatstvo koje treba da koristimo - poručio je Vesić.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

To nam, kako dodaje, omogućava još jednu stvar, a to su manja ulaganja u infrastrukturu, jer tu nemamo novu infrastrukturu koju moramo da gradimo.

- Posledica toga što su naši veliki projekti na rekama je da imamo više novca za postojeću infrastrukturu, kao što su kanalizacija, spoljni magistralni prsten i još mnogo drugih stvari koje su posledica ovakvog investiranja - izjavio je Vesić.

Grad Beograd, kako dodaje, naravno ima i problema, od kojih je svakako najveći bespravna grada.

- Taj problem ćemo međutim rešiti brzo i efikasno, onako kako su rešile druge zemlje koje su bile u tranziciji, jer je to nešto što je nedopustivo i što ugrožava investitore - poručio je Vesić.

Drugi veliki problem grada je nedostatak kapaciteta u samoj gradskoj upravi, jer ne možemo da dostignemo tempo izdavanja građevinskih dozvola zbog manjka ljudi, dodao je Vesić.

Najavio je i da će se posle gradskih izbora raditi na povećanju broja ljudi u sektoru legalizacije kako bi se brže izdavale dozvole.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...