IZOLACIJA-468X60-BANNER

Svi veliki projekti u Beogradu na rekama

22.02.2018. | Tanjug

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je u protekle četiri godine značajno povećan intenzitet radova u srpskoj prestonici. U prilog tome govori činjenica što su samo prošle godine izdate građevinske dozvole za više od million kvadrata. Vesić je rekao da je promenjen pravac u kom se razvija grad i da je on sada usmeren prema rekama.

- Zaista svi naši veliki projekti se nalaze na rekama. Tu ne mislim samo na Beograd na vodi, već i na Blok 18, i projekat Beko koji kreće da se radi. Prema Adi Huji će se raditi još jedan most. Svi naši veliki projekti silaze na reke - izjavio je Vesić.

U narednim godinama će, kako je rekao, posebno biti stimulisana gradnja na rekama, za šta, prema njegovim rečima, ima nekoliko razloga.

- Prvo ti projekti su atraktivniji i lakše nalazimo investitore, a kao drugo imamo 200km obala reka koje su potpuno neiskorišćene i grad treba da koristi tu svoju veliku prednost. To je bogatstvo koje treba da koristimo - poručio je Vesić.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

To nam, kako dodaje, omogućava još jednu stvar, a to su manja ulaganja u infrastrukturu, jer tu nemamo novu infrastrukturu koju moramo da gradimo.

- Posledica toga što su naši veliki projekti na rekama je da imamo više novca za postojeću infrastrukturu, kao što su kanalizacija, spoljni magistralni prsten i još mnogo drugih stvari koje su posledica ovakvog investiranja - izjavio je Vesić.

Grad Beograd, kako dodaje, naravno ima i problema, od kojih je svakako najveći bespravna grada.

- Taj problem ćemo međutim rešiti brzo i efikasno, onako kako su rešile druge zemlje koje su bile u tranziciji, jer je to nešto što je nedopustivo i što ugrožava investitore - poručio je Vesić.

Drugi veliki problem grada je nedostatak kapaciteta u samoj gradskoj upravi, jer ne možemo da dostignemo tempo izdavanja građevinskih dozvola zbog manjka ljudi, dodao je Vesić.

Najavio je i da će se posle gradskih izbora raditi na povećanju broja ljudi u sektoru legalizacije kako bi se brže izdavale dozvole.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;