PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Aranđelovac jedan od najboljih u izdavanju građevinskih dozvola

21.02.2018. | Tanjug

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila u Aranđelovcu da je ta opština jedna od najboljih u izdavanju građevinskih dozvola. Ona je istakla i da će se nastaviti sa bržim sprovođenjem ozakonjenja i ulaganjem u putnu infrastrukturu u celom Šumadijskom okrugu.

- U prethodne tri godine uložene su blizu dve milijarde dinara u rehabilitaciju i rekonstrukciju putne infrastrukture u Šumadijskom okrugu, a u 2018. planirano je ulaganje još oko pola milijarde dinara - rekla je Mihajlovićeva na konferenciji za novinare u Aranđelovcu, gde je uručila i šest rešenja o ozakonjenju.

Mihajlović je istakla da je Aranđelovac jedna od najboljih opština u izdavanju građevinskih dozvola, kao i da se proces ozakonjenja u celom Šumadijskom okrugu odvija po dinamici koju su predsednici opština predvideli, saopštilo je ministarstvo.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Ministarstvo i naši timovi pomoći će da se taj proces odvija još brže, jer je završetak procesa ozakonjenja od velikog značaja za građane, da naredne generacije budu vlasnici svojih kuća i stanova - rekla je Mihajlović, koja je tokom posete Aranđelovcu održala odvojene sastanke sa rukovodstvom opštine Aranđelovac i sa predstavnicima Šumadijskog upravnog okruga.

Govoreći o izgradnji auto-puta Kragujevac-Batočina, potpredsednica Vlade je rekla da se raspisuje javni poziv za poslednju deonicu, kroz Batočinu, kao i da se nada da će polovinom godine biti gotov projekat i izabran izvođač, kako bi taj auto-put bio konačno završen.

Predsednik opštine Aranđelovac Bojan Radović rekao je da je današnji sastanak sa predstavnicima svih lokalnih samouprava iz okruga primer kako treba raditi u budućnosti i da je razgovarano o različitim temama iz resora ministarstva, uključujući ozakonjenje, stanovanje, putnu infrastrukturu i vodosnabdevanje.

- Nadam se da ćemo, u saradnji sa vladom i ministarstvom, uspeti da realizujemo sve projekte koje planiramo i o kojima smo razgovarali - rekao je Radović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;