PRIJAVA-468X60-BANNER

Niz promena u novom Prostornom planu grada Vranja

16.01.2018. | RTV Vranje

Dana 15.01.2018. godine održana je prezentacija Nacrta izmena i dopuna prostornog plana grada Vranja i izveštaj o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu u vezi sa ovim dokumentom. Prezentacija je organizovana s ciljem da se javnost bliže upozna sa novinama u budućim planskim rešenjima.

Nacrt izmena i dopuna prostornog plana grada Vranja i izveštaj o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu rezultat je izmena u samom Zakonu o planiranju ali i izgradnje auto-puta što je uslovilo mnoge promene. Radi se o strateškom dokumentu koji je izrađen sa ciljem da se stvori osnova za izdavanje građevinskih i lokacijskih dozvola. Prostorni plan obuhvata površinu od 860 kvadratnih kilometra i jasno predviđa na kojim će lokacijama u buduće biti dozvoljena a gde zabranjena ili ograničena gradnja. Osnovna verzija prostornog plana urađena je 2011. godine, a u ovoj verziji sadržano je više novina:

- Uneta je trasa infrastrukturnog koridora, ovog puta tačna, jer je on već sagrađen. Uneta su dva plana područja posebne namene koje je država radila na našoj teritoriji kao i jedan plan područja posebne namene koji je trenutno u izradi a radi se o slivu akumulacije Prvonek. Novina je i proširenje industrijske zone u Bunuševcu sa zapadne stane u površini oko 34 hektara - kaže Miodrag Protić, direktor Zavoda za urbanizam.

Prezentacija je organizovana s ciljem da se javnost bliže upozna sa ovim planom i planskim rešenjima. Radi se o dokumentu najvišeg ranga koji donose jedinice lokalne samouprave. Na osnovu njega će se raditi generalni urbanistički plan, planovi generalne regulacije i planovi detaljne regulacije.

- Radi se o bitnom strateškom dokumentu koji je pri kraju faze izrade. Trenutno je na javnom uvidu i to će trajati do 21 januara tako da svi zainteresovani, građanstvo, i preduzeća mogu dati svoje primedbe i sugestije koje će razmatrati komisija za planove 4.februara - pojašnjava Miodrag Protić, direktor Zavoda za urbanizam.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;