INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Niz promena u novom Prostornom planu grada Vranja

16.01.2018. | RTV Vranje

Dana 15.01.2018. godine održana je prezentacija Nacrta izmena i dopuna prostornog plana grada Vranja i izveštaj o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu u vezi sa ovim dokumentom. Prezentacija je organizovana s ciljem da se javnost bliže upozna sa novinama u budućim planskim rešenjima.

Nacrt izmena i dopuna prostornog plana grada Vranja i izveštaj o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu rezultat je izmena u samom Zakonu o planiranju ali i izgradnje auto-puta što je uslovilo mnoge promene. Radi se o strateškom dokumentu koji je izrađen sa ciljem da se stvori osnova za izdavanje građevinskih i lokacijskih dozvola. Prostorni plan obuhvata površinu od 860 kvadratnih kilometra i jasno predviđa na kojim će lokacijama u buduće biti dozvoljena a gde zabranjena ili ograničena gradnja. Osnovna verzija prostornog plana urađena je 2011. godine, a u ovoj verziji sadržano je više novina:

- Uneta je trasa infrastrukturnog koridora, ovog puta tačna, jer je on već sagrađen. Uneta su dva plana područja posebne namene koje je država radila na našoj teritoriji kao i jedan plan područja posebne namene koji je trenutno u izradi a radi se o slivu akumulacije Prvonek. Novina je i proširenje industrijske zone u Bunuševcu sa zapadne stane u površini oko 34 hektara - kaže Miodrag Protić, direktor Zavoda za urbanizam.

Prezentacija je organizovana s ciljem da se javnost bliže upozna sa ovim planom i planskim rešenjima. Radi se o dokumentu najvišeg ranga koji donose jedinice lokalne samouprave. Na osnovu njega će se raditi generalni urbanistički plan, planovi generalne regulacije i planovi detaljne regulacije.

- Radi se o bitnom strateškom dokumentu koji je pri kraju faze izrade. Trenutno je na javnom uvidu i to će trajati do 21 januara tako da svi zainteresovani, građanstvo, i preduzeća mogu dati svoje primedbe i sugestije koje će razmatrati komisija za planove 4.februara - pojašnjava Miodrag Protić, direktor Zavoda za urbanizam.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;