IZOLACIJA-468X60-BANNER

Niš uveo 11 građevinskih zona

23.11.2017. | Tanjug

Veće grada Niša donelo je odluku da područje grada Niša počev od 1. januara naredne godine bude podeljeno na 11 zona, umesto na osam, čime će se omogućiti precizno razgraničenje građevinskog zemljišta od poljoprivrednog i šumskog zemljišta, a samim tim i pravičnija naplata poreza na imovinu.

Sekretar sekretarijata za lokalnu poresku administraciju Nina Ilić kazala je da će se sa uvođenjem novih zona porez za poljoprivredno zemljište smanjiti za oko tri puta, dok će porez za ostale nepokretnosti ostati u sadašnjim okvirima.

Ona je kazala da će za stan od 60 kvadrata u trećoj zoni na Bulevaru Nemanjića porez naredne godine iznositi 7.830 dinara, dok će porez za kuću od 100 kvadrata u četvrtoj zoni biti nešto manji od 7.000 dinara.

Direktor Zavoda za urbanizam Niš Miroljub Stanković izjavio je da će se uvođenjem novih zona za oko 80 odsto poljoprivrednog i šumskog zemljišta ukinuti naplata poreza na imovinu.

- One parcele unutar građevinskog područja na kojima nisu izgrađeni objekti imaće prilikom oporezivanja povoljniji tretman nego do sada - istakao je Stanković.

Poreska rešenja koja su tokom godine dobili vlasnici njiva i šuma u niškom kraju izazvala su ove godine veliko ogorčenje Nišlija jer su nakon promene namene zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko iznosi poreza bili i do 80 puta uvećani.

Da se slična situacija ne bi ponovila i naredne godine rešenje je pronađeno u povećanju broja gradskih zona.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;