INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U centru Novog Sada četvorospratna garaža i novi tržni centar

08.11.2017. | 021.rs

Osim izgradnje javne garaže od četiri sprata koja će zauzeti sadašnje autobusko stajalište i prostor nekoliko objekata na uglu Šafarikove i Pap Pavla koji će biti srušeni, u ovom bloku se planira i rušenje skoro svih zgrada osim onih koje su u Jevrejskoj ulici i hotela.

U planu se navodi da objekti više nisu pogodni za stanovanje, odnosno da su dotrajali i da ih treba zameniti novim zgradama od tri ili četiri sprata sa potkrovljem, dok se u prostoru između hotela „Centar“ i buduće garaže planira izgradnja poslovno-tržnog centra visine do četiri sprata.

Sama garaža će biti urađena u skladu sa arhitektonskim rešenjem koji je pre desetak godina pobedilo na konkursu i na osnovu kojeg je već sagrađen hotel „Centar“, a u skladu sa njim će se uklopiti i poslovni-tržni centar.

Slika. Idejni projekat za nadzemnu garažu u Novom Sadu 

Garaža će prema planu imati oko 2.100 kvadrata, pet do šest etaža i oko 350 parking mesta. U ostatku bloka se planira gradnja novih objekata i to sa dva ili tri sprata sa potkrovljem. Te zgrade će morati da imaju podzemne garaže. Od novina u ovom bloku je i da se planira izgradnja biciklističko-pešačkog podzemnog prolaza ispod raskrsnice Jevrejske ulice, Bulevara Mihajla Pupina i Uspenske.

Plan će biti na javnom uvidu do 5. decembra, a zainteresovani ga mogu pogledati u prostorijama Urbanizma na Bulevaru cara Lazara 3, kao i na sajtu preduzeća. Prigovori na plan se mogu podneti Gradskoj upravi za urbanizam u Radničkoj 2.

Usvajanje ovog plana je neophodno kako bi novosadska vlast počela izgradnju spratne javne garaže u Šafarikovoj, koja će biti prvi takav objekat u centru, jer u Novom Sadu odavno postoji problem sa nedostatkom mesta za parkiranje.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;