Kad se gradi bitno je da se poštuju ugovori i rokovi

29.08.2017. | MGSI

- U infrastrukturi za mene ne postoje ni kineske, ni azerbejdžanske, grčke ili domaće firme. Postoje samo one koje poštuju ugovor i rokove i one koje to ne rade. Nemam nikakav problem da jasno kažem i pokažem koja firma ne radi dobro, kao što uvek volim da pohvalim one kompanije koje svoj posao rade kvalitetno - izjavila je za TV Happy potpredsednica Vlade prof. dr Zorana Mihajlović povodom vanrednih kontrola i oblaska svih gradilišta po Srbiji.

Ona je izjavila da je u prethodne dve godine izgrađeno 200 km puteva, što nije urađeno za prethodnih 30 godina. Mihajlovićeva je najavila i da će uskoro u saobraćaj biti pušteno još 30,5 kilometara novog auto-puta na Koridoru 10 od Pirota ka granici sa Bugarskom.

- Srbija je najkraća ruta između Istoka i Zapada, izgradnjom auto-puteva je samo u 2017. godini 12 miliona automobila više prošlo kroz našu zemlju u odnosu na pre tri godine. Uz Koridor 10 otvoreno je 55 fabrika u prethodne dve godine, što znači nove investicije i bolji standard za naše građane - istakla je Mihajlovićeva.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Ona je dodala da je Kina jedan od najvećih partnera Srbije u infrastrukturi, sa kojom ćemo imati investicije vredne šest milijardi evra, pri čemu 47 odsto radova izvode srpske firme.

- Zajedno sa Kinom radimo na izgradnji Koridora 11 i modernizaciji pruge od Beograda do Budimpešte. Što je najvažnije, imamo razmenu znanja i pružamo priliku našim inženjerima da uče o izgradnji kapitalnih projekata. Imamo odličnu saradnju sa kineskim ambasadorom, koji je posvećen realizaciji svih projekata, ali to ne znači da ćemo da ćutimo ako postoji problem - izjavila je ona.

Govoreći o ugovoru o transportnoj zajednici koji je potpisan na Samitu lidera EU i Zapadnog Balkana, potpredsednica Vlade je istakla da je on važan za sve zemlje u regionu kako bismo se ujednačeno razvijali i uz pomoć Evropske unije obezbedili više investicija u infrastrukturi.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...