BAU2023-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Vrednost licitacija građevinskih parcela veća u odnosu na prethodnu godinu

24.07.2017. | Tanjug

Od marta ove godine do sada u Beogradu je bilo sedam licitacija građevinskih parcela - tri neuspešne i četiri uspešne. Njihova vrednost u odnosu na prethodnu godinu znatno je veća i iznosi 1,2 milijarde dinara, rečeno je iz gradske Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju.

Direktorka sektora za lokacije, marketing i informatiku Ivana Milenković rekla je da je u prethodnoj godini bilo 17 licitacija od kojih je 7 bilo uspešnih, a 10 neuspešnih, dok je celokupna vrednost tih licitacija bila oko 300 miliona dinara.

Upitana koliko ubuduće grad planira da proda parcela, Milenković je navela da se konstatno radi na lokacijama, kao i da je to jedan složen proces kojim se, kako kaže, proverava da li je potrebna restitucija i eksproprijacija, te ne može, dodaje ona, da se zna u startu koliko može biti prodato parcela u kvadratima.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Kada su u pitanju najatraktivnije lokacije koje se mogu pustiti u licitaciju Milenković je navela blok 43, kao i parcelu u Radničkoj ulici na Čukarici i „Caričin grad".

- To su sve lokacije koje se pripremaju i koje očekujemo do kraja godine da će biti objavljene, kao i lokacije u savskom priobalju za koje čekamo da se usvoji planski osnov da bi mogli da budu predmet licitacije - istakla je Milenković i dodala da Direkcija ima usvojen generalni plan, ali da je za određena područja grada potrebno, kako kaže, izraditi plan detaljne regulacije, jer zemljište na prvom mestu mora da ima planski osnov.

O proceni vrednosti tih parcela Milenković objašnjava da se one dobijaju od Sekretarijata za javne prihode i one zavise od toga šta može da se gradi po nameni, koji su kapaciteti, kao i u kojoj zoni grada se nalaze.

- Nama na licitaciji ide od nekih 70 evra po m², pa do 700-800 evra po m², zavisi gde se nalazi zemljište - istakla je Milenković.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bobby 20.03.2023.
Meni su roditelji radili u BIGZ-u, znam da ...
Masa 19.03.2023.
Ma bravo premasili ste sami sebe. Pa gde su...
Ma nemoj 18.03.2023.
Tu nema niko ko je pošteno zaradio pare, i ...
Mima 17.03.2023.
Ne treba da se bune jer ako su starosedeoci...
Rodoljub 17.03.2023.
Ok. je da se stave ozbiljne primedbe na kva...

;