INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Stvorili smo uslove da se u Srbiji gradi, sad nam je potrebna velika domaća kompanija

12.07.2017. | MGSI

- U prethodne tri godine obezbedili smo novac za infrastrukturu i ubrzali projekte, doneli sistemske zakone i stvorili uslove da naše građevinske kompanije rade. Sledeći korak u podizanju građevinarstva je da imamo veliku domaću kompaniju koja će imati kapital, zaposlene i opremu da radi na svim gradilištima, kako u Srbiji, tako i van Srbije - kaže potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović.

- Posle decenija uništavanja i propadanja, domaće kompanije danas moraju da angažuju podizvođače jer nemaju dovoljno radnika ili adekvatnu opremu i zato je potrebno da postoji jedna jaka kompanija koja je sposobna da radi na svim projektima, ali i da bude konkurentna na drugim tržištima - kaže potpredsednica Vlade.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- U prethodnom periodu stvorili smo sistem i doneli ključne zakone - o planiranju i izgradnji, o katastru, o ozakonjenju, uveli elektronsko izdavanje dozvola... Sada je trenutak da razmišljamo šta dalje i verujem da bi formiranje snažne domaće kompanije bio pravi potez da građevinarstvo u potpunosti stavimo na noge - poručila je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva ističe da je ukupna vrednost svih infrastrukturnih projekata u Srbiji, koji se realizuju ili su u planu za naredni period, 14,7 milijardi evra i da je cilj Vlade da udeo građevinarstva podigne sa sadašnjih blizu pet odsto na najmanje sedam odsto do 2020. godine.

 

Komentari: 1

Balkan 17.07.2017 08.52.02

Znaci ovde se ne radi o Energoprojektu jer on ce biti preuzet radi se o nekoj drugoj novoj kompaniji. Bas lepo.

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;