PRIJAVA-468X60-BANNER

Saksije sa cvećem na stubovima javne rasvete u Beogradu

07.07.2017. | Tanjug

Postavljanje saksija sa cvećem na stubovima javne rasvete i to od aerodroma „Nikola Tesla" do petlje Lasta započinje naredne nedelje, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali i cenio da je reč o još jednom projektu ulapšavanja grada. On je istakao da će saksije sa cvećem biti postavljene na oko 500 stubova javne rasvete od aerodroma do petlje Lasta, ali i na celom Brankovom mostu i Ulici kneza Miloša. Saksije sa cvećem će biti postavljene na 27 stubova javne rasvete na Brankovom mostu i 120 stubova u Kneza Miloša.

- Svaki od tih stubova imaće po dve saksije sa raznim cvećem - rekao je Mali dodajući da će to promeniti i ulepšati grad.

Ocenjujući da u Beogradu treba da bude što više cveća, on je ukazao da je to po uzoru na druge metropole u svetu.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Kako je navedeno, duž auto-puta, na 492 stubova javne rasvete, biće postavljano po dve saksije sa berberisom. Uporedo sa tim izvodiće se radovi na ozelenjavanju saobraćajnih razdelnih traka na auto-putu u dužini od 18 kilometara, a sadiće se dekorativan ukrsan žbun.

Na Brankovom mostu biće postavljene po dve saksije, sa cvetnim zasadom - vinka ili petunija i sistemom za zalivanje kap po kap, koji će svaku saksiju obezbediti dovoljnom kolicinom vode. U ulici Kneza Miloša predviđeno je da se na ukupno 120 stubova javne rasvete postave po dve saksije sa zasadom lisno dekorativne ukrasne biljke koleusa - ukrasne koprive purpurne boje. Biće zasađeno ukupno 12.000 komada koleusa.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LEGISGS-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;