PRIJAVA-468X60-BANNER

Saksije sa cvećem na stubovima javne rasvete u Beogradu

07.07.2017. | Tanjug

Postavljanje saksija sa cvećem na stubovima javne rasvete i to od aerodroma „Nikola Tesla" do petlje Lasta započinje naredne nedelje, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali i cenio da je reč o još jednom projektu ulapšavanja grada. On je istakao da će saksije sa cvećem biti postavljene na oko 500 stubova javne rasvete od aerodroma do petlje Lasta, ali i na celom Brankovom mostu i Ulici kneza Miloša. Saksije sa cvećem će biti postavljene na 27 stubova javne rasvete na Brankovom mostu i 120 stubova u Kneza Miloša.

- Svaki od tih stubova imaće po dve saksije sa raznim cvećem - rekao je Mali dodajući da će to promeniti i ulepšati grad.

Ocenjujući da u Beogradu treba da bude što više cveća, on je ukazao da je to po uzoru na druge metropole u svetu.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Kako je navedeno, duž auto-puta, na 492 stubova javne rasvete, biće postavljano po dve saksije sa berberisom. Uporedo sa tim izvodiće se radovi na ozelenjavanju saobraćajnih razdelnih traka na auto-putu u dužini od 18 kilometara, a sadiće se dekorativan ukrsan žbun.

Na Brankovom mostu biće postavljene po dve saksije, sa cvetnim zasadom - vinka ili petunija i sistemom za zalivanje kap po kap, koji će svaku saksiju obezbediti dovoljnom kolicinom vode. U ulici Kneza Miloša predviđeno je da se na ukupno 120 stubova javne rasvete postave po dve saksije sa zasadom lisno dekorativne ukrasne biljke koleusa - ukrasne koprive purpurne boje. Biće zasađeno ukupno 12.000 komada koleusa.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LEGISGS-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;