PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Otvorena garaža na Obilićevom vencu

03.07.2017. | Beobuild

Posle više od godinu dana završena je rekonstrukcija najveće javne garaže u centru grada. Uz modernizaciju postojećeg kapaciteta, garaža na Obilićevom vencu dobila je dodatnih 200 parking mesta na četri nove etaže. Objekat sada ima 20.000 kvadrata i ukupno 804 parking mesta, a glavna funkcionalna promena je ukinut kolski ulaz sa Obilićevog venca. Pristup vozilima sada je omogućen iskljucivo iz Ulice maršala Birjuzova, gde su otvorene četri rampe – dve za uzlaz i dve za izlaz. Pored klasičnog parkinga, ovo će biti prva javna garaža sa specijalizovanim punjačima za električna vozila. Postojaće ukupno 6 mesta za punjenje električnih automobila, pozicioniranih na prizemlju i na petom spratu garaže.

Rekonstruisana garaža imaće i 40 parking mesta za bicikle, kao i mogućnost iznajmljivanja bicikala za one koji vozila ostavljaju u garaži. Ukoliko je nestabilno vreme uz manji depozit moguće je dobiti i kišobran na korišćenje. Pored ovih pogodnosti, uz parking za električna vozila izdvojena su posebna mesta za osobe sa invaliditetom i roditelje sa decom, a ugradnjom lifta olakšana je i vertikalna komunikacija po objektu. Garaža je osigurana modernim sistemima protivpožarne zaštite i video nadzora, a poseduje i pametno LED osvetljenje. Možda je najbolji deo projekta planirana solarna energana na krovu. Naime, objekat bi trebao da sam proizvodi dobar deo energije potrebne za funkcionisanje garaže, ali postavljanje solarnih panela još nije završeno.

Radovi su napreduju i na uređenju Birjuzove ulice, gde je završeno prvih 120 metara kombinovanog kolsko-pešačkog prilaza do garaže. Na rekonstruisanom delu završeno je uređenje kolovoza i trotoara kombinovanjem granitnih ploča i kocki. Ostatak ulice planiran je kao isključivo pešački deo, ali radovi na njemu još uvek teku.

Vrednost projekta rekonstrukcije javne garaže na Obilićevom vencu iznosi preko 4 miliona evra, a radove su izvodile kompanije Millennium Team, PMC Inženjering i Termomont.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;