Usvojeno šest urbanističkih planova za više lokacija u Beogradu

30.06.2017. | eKapija

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su na sednici održanoj u četvrtak, 29. juna 2017. godine, jedan plan generalne regulacije i pet planova detaljne regulacije, kao i odluke o izradi tri plana detaljne regulacije, prenosi Beoinfo.

Usvojen je plan generalne regulacije građevinskog područja jedinice lokalne samouprave za opštine Grocka, Palilula, Zvezdara i Voždovac, kao i planovi detaljne regulacije za delove opština Palilula, Voždovac, Grocka, Lazarevac, Čukarica, Obrenovac, Vračar i Novi Beograd.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Dva plana su infrastrukturnog karaktera, a dva se odnose na privredne zone. Interesantno je da se najveći deo svih šest planova odnosi na prigradska naselja i nijedan nije vezan za centralni deo Beograda. To je potvrda da fokus nije na centru grada, već i na onim delovima koji su ranije često rađeni potpuno neplanski i bez bilo kakvih regulativa - istakao je glavni gradski urbanista Milutin Folić.

On je naveo da se ovim planovima prelazi brojka od 160 planskih dokumenata koji su sačinjeni i usvojeni u protekle tri godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...