PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Alpro iz Vlasenice prvi put učestvovao na sajmu u Hanoveru

12.05.2017. | Gradjevinarstvo.rs

Svoj proizvodni program Vlasenički Alpro je predstavio na najvećem evropskom sajmu industrijskih tehnologija koji je krajem aprila održan u Hanoveru.

Šef marketinga Dejan Todorović izjavio je da je u Hanoveru preduzeće prvi put predstavilo svoje proizvodne kapacitete i mogućnosti, kao i mogućnosti primene proizvoda ove firme u automobilskoj industriji, proizvodnji mernih uređaja, kancelarijskog nameštaja i pregrada, konstrukcija i potkonstrukcija.

Todorović ističe da je štand vlaseničkog preduzeća u Hanoveru bio veoma posećen.

Slika 1. Štand na sajmu u Hanoveru

- U narednom periodu predstoji nam realizacija sajma, a to podrazumeva konkretne ponude i narudžbine od firmi sa kojima smo uspeli da uspostavimo poslovni kontakt. Pretežno su to firme iz zemalja EU - Nemačke, Francuske, Holandije i Italije. Sada očekujemo realizaciju konkretnih poslovnih projekata sa partnerima koje smo kontaktirali - rekao je Todorović.

Slika 2. Dejan Todorović, šef marketinga

Vlasenički Alpro, koji posluje u okviru grčke industrijske grupacije Alumil, u prvom kvartalu ove godine ostvario je dobre poslovne rezultate, kako u fizičkom obimu proizvodnje, tako i u prodaji i plasmanu proizvoda, gde se beleži blagi rast, izjavio je direktor ovog preduzeća Vladan Nastić.

On kaže da su prošlu poslovnu godinu, koja je bila veoma izazovna i turbulentna, u vlaseničkom Alpru obeležile tranzicione promene, promene menadžmenta i reorganizacija poslovanja, što se odrazilo na finansijske rezultate i uticalo da bude smanjen broj zaposlenih.

Nastić je objasnio da rezultati iz prvog kvartala ove godine ukazuju na to da je kriza poslovanja, koja je u Alpru obeležila 2016. godinu, prevaziđena i da će ova godina, prema svim naznakama, biti uspešna.

On je dodao da je u ovoj godini planirana modernizacija nekih pogona radi smanjenja troškova proizvodnje i skraćivanja rokova isporuke kupcima.

U ovoj godini planirana je i izgradnja novog pogona za površinsku zaštitu profila sa najsavremenijom opremom za taj tehnološki postupak, te opremanje dela pogona za doradu na profilima.

- Očekuje nas uvođenje novih proizvoda u proizvodnju i ponudu. Cilj je povećanje obima i promena strukture proizvodnje, a težište će biti na proizvodima koji su profitabilniji i koji treba da obezbede bolji poslovni rezultat za preduzeće - rekao je Nastić.

Alpro je jedna od vodećih kompanija u regionu u proizvodnji aluminijumskih arhitektonskih profila. Kupci profila su brojni partneri u BiH i državama regiona, pre svega Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, a deo proizvodnje Alpro plasira i za potrebe grupacije Alumil.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


SAMOTER2020-300X250-BANNER
SEEBBE2022-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.jaf.rs

hiCAD
hiCAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;