IZOLACIJA-468X60-BANNER

Alpro iz Vlasenice prvi put učestvovao na sajmu u Hanoveru

12.05.2017. | Gradjevinarstvo.rs

Svoj proizvodni program Vlasenički Alpro je predstavio na najvećem evropskom sajmu industrijskih tehnologija koji je krajem aprila održan u Hanoveru.

Šef marketinga Dejan Todorović izjavio je da je u Hanoveru preduzeće prvi put predstavilo svoje proizvodne kapacitete i mogućnosti, kao i mogućnosti primene proizvoda ove firme u automobilskoj industriji, proizvodnji mernih uređaja, kancelarijskog nameštaja i pregrada, konstrukcija i potkonstrukcija.

Todorović ističe da je štand vlaseničkog preduzeća u Hanoveru bio veoma posećen.

Slika 1. Štand na sajmu u Hanoveru

- U narednom periodu predstoji nam realizacija sajma, a to podrazumeva konkretne ponude i narudžbine od firmi sa kojima smo uspeli da uspostavimo poslovni kontakt. Pretežno su to firme iz zemalja EU - Nemačke, Francuske, Holandije i Italije. Sada očekujemo realizaciju konkretnih poslovnih projekata sa partnerima koje smo kontaktirali - rekao je Todorović.

Slika 2. Dejan Todorović, šef marketinga

Vlasenički Alpro, koji posluje u okviru grčke industrijske grupacije Alumil, u prvom kvartalu ove godine ostvario je dobre poslovne rezultate, kako u fizičkom obimu proizvodnje, tako i u prodaji i plasmanu proizvoda, gde se beleži blagi rast, izjavio je direktor ovog preduzeća Vladan Nastić.

On kaže da su prošlu poslovnu godinu, koja je bila veoma izazovna i turbulentna, u vlaseničkom Alpru obeležile tranzicione promene, promene menadžmenta i reorganizacija poslovanja, što se odrazilo na finansijske rezultate i uticalo da bude smanjen broj zaposlenih.

Nastić je objasnio da rezultati iz prvog kvartala ove godine ukazuju na to da je kriza poslovanja, koja je u Alpru obeležila 2016. godinu, prevaziđena i da će ova godina, prema svim naznakama, biti uspešna.

On je dodao da je u ovoj godini planirana modernizacija nekih pogona radi smanjenja troškova proizvodnje i skraćivanja rokova isporuke kupcima.

U ovoj godini planirana je i izgradnja novog pogona za površinsku zaštitu profila sa najsavremenijom opremom za taj tehnološki postupak, te opremanje dela pogona za doradu na profilima.

- Očekuje nas uvođenje novih proizvoda u proizvodnju i ponudu. Cilj je povećanje obima i promena strukture proizvodnje, a težište će biti na proizvodima koji su profitabilniji i koji treba da obezbede bolji poslovni rezultat za preduzeće - rekao je Nastić.

Alpro je jedna od vodećih kompanija u regionu u proizvodnji aluminijumskih arhitektonskih profila. Kupci profila su brojni partneri u BiH i državama regiona, pre svega Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, a deo proizvodnje Alpro plasira i za potrebe grupacije Alumil.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;